Nacházíte se
Úvodní stránka > Fotbal > Dukla si připsala druhou domácí výhru po sobě!

Dukla si připsala druhou domácí výhru po sobě!

Fotbalisté Dukly porazili po výborném výkonu v 8. kole ePojištění.cz liga Brno 4:2. Pražané se ujali vedení ve 2. minutě trefou Davida Beauguela a 11. Lukáše Štetiny 2:0, Hostující Michal Škoda sice dvěma góly srovnal, ale Jan Juroška a druhou brankou Štetina rozhodli o výhře domácích.

Dukla tak navázala na vítězství v minulém kole nad Bohemians, naopak Zbrojovka se od začátku nového ročníku trápí, když z posledních tří vybojovala jediný bod.

Dukla začala aktivně a hned v úvodu poslal Bezpalec dlouhý centr za brněnskou obranu, na který si do vápna naběhl Beauguel a prostřelil brankáře Melichárka.

V 11. minutě přidali domácí druhou branku, kdy Juroškův přímý kop do vápna prodloužil Olayinka na Štetinu, který protlačil míč na zadní tyči přes brankáře Melichárka za brankovou čáru.

Brno zahrozilo až v 21. minutě, kdy Hyčkova tečovaná střela domácím obráncem skončila těsně vedle pravé tyče. Ve 33. minutě brněnský Šural chyboval přihrávkou, která poslala do úniku domácího Néstora, jenže jeho snahu o navýšení zlikvidoval včasným vyběhnutím brankář Melichárek.

Ve 36. minutě se Zbrojovka po hezké kombinaci dostala zpět do hry. Na přesný Hyčkův centr z levé strany si naběhl Škoda a hlavičkou trefil tyč, od které se míč odrazil do branky. Na druhé straně mohli domácí v závěru prvního dějství opět navýšit dvoubrankový náskok, jenže Néstor nedokázal proměnit další únik.

Hned po změně stran poslal z pravé strany na malé vápno míč Hyčka a Škoda nedal domácímu gólmanu Radovi žádnou šanci.

V následujících minutách se obraz hry nepatrně změnil, hosté přidali na důrazu a zároveň si vypracovali Polákem vyloženou šanci, ale jeho střela z velkého vápna skončila za postranní čárou. Domácí odpověděli v 56. minutě Hanouskem z přímého kopu, ale z malého vápna se trestuhodně hlavou netrefil mezi tři tyče.

V 63. minutě se Pražané radovali potřetí, kdy Néstor z levé strany poslal míč na malé vápno a Juroška ve skluzu skóroval.

Po pěti minutách domácí zvýšili. Melichárek vyrazil centrovaný míč nešťastně do domácího Štětiny, od kterého se odrazil do sítě. Vzápětí střelu Beauguela vychytal Melichárek. Na druhé straně tečovanou střelu Hyčka z velkého vápna zneškodnil domácí brankář Rada.

FK Dukla Praha – FC Zbrojovka Brno 4:2 (2:1)

Branky: 11. a 68. Štetina, 2. Beauguel, 63. Juroška – 36. a 46. Škoda.  Rozhodčí: Machálek – Blažej, Myška. ŽK: Hanousek – Šural, Škoda, Přichystal. Diváci: 1 432. Hráči utkání: Štětina – Škoda.

Dukla Praha: Rada – Kušnír, Bezpalec, Štetina, Preisler – Néstor (76. Čajič), Tetour, Hanousek – Juroška (84. Koval), Beauguel, Olayinka (61. Považanec). Trenér: Hynek.

Zbrojovka Brno: Melichárek – Šural, Vraštil, Jovanovič, Lutonský – Sedlák, Polák (77. Lacko) – Pašek (61. Přichystal), Škoda, Hyčka – Řezníček. Trenér: Habanec.

Čtsa, ph., foto dp.,

 

Související obrázky:

Similar Articles

Nahoru