Nacházíte se
Úvodní stránka > Fotbal > Vysočina vybojovala velice cenný bod na půdě Slovácka

Vysočina vybojovala velice cenný bod na půdě Slovácka

Fotbalisté FC Vysočina sahali po výhře na půdě Slovácka v 8. kole ePojištění.cz liga, ale čekání na tříbodový zisk z Uherského Hradiště se rozplynul ve druhém poločase.

Jihlava se dostal do vedení v závěru první půle, když skóre utkání otevřel Davis Ikaunieks. Ve druhém poločase domácí vyrovnali, když se přesnou střelou trefil Havlík. Další standardní situace a závary Slovácka a brejky Vysočiny v průběhu převážně končily na velkém vápně. A tak se oba celky nakonec spokojily zaslouženou remízou 1:1.

Kouč Michal Bílek oproti poslednímu zápasu udělal v sestavě dvě změny, místo zraněného Urblíka a Hronka nastoupil Štěpánek a Dvořák.

První půle dle očekávání nabídla nervózní a nepříliš pohlednou podívanou. Přesto úvodní střelu si v 9. minutě připsal Šumulikoski, který odražený míč z rohového kopu poslal nad branku.

První šance se zrodila v 25. minutě, kdy Rabušic vybojoval míč pro Dvořáka, který ho nacentroval do vápna na nabíhajícího Ikauniekse, jenž zblízka domácího brankáře Heču nepřekonal.

Ve 28. minutě si za hostující obranu naběhl Diviš, jenže gólovou příležitost vyřešil chybně. V 38. minutě kopal Vaculík přímý kopat z pětadvaceti metrů, ale přestřeli branku. .

Ve 42. minutě poslal míč hlavičkovou nad břevno Havlík po centru Diviše. Následně si zprava za obranu znovu naběhl Diviš a z úhlu tvrdou střelou prověřil brankáře Hanuš.

V závěru prvního dějství se radovali z vedení hráči Vysočiny, když Zoubele poslal do velkého vápna centr, který na malém vápně nasel Ikauniekse, jenž prostřelil gólmana Heču 0:1. O vyrovnání se v ještě v nastaveném čase pokusil po rohovém kopu Daníček, ale jeho nepřesná hlavička skončila nad břevnem.

Domácí po změně stran vstoupili do hry aktivně. Ve 48. minutě odražený míč po rohovém kopu zakončoval Reinberk, ale Hanuš perfektním zákrokem míč vytěsnil.

Po hodině hry domácí centr na přední tyč tečoval Diviš a brankář Hanuš reflexivně vyrazil, následná dorážka Daníčka hlavou letěla nad branku. Snahu Slovácka o vyrovnání zařídil v 67. minutě Havlík, když se trefil z hranice velkého vápna levačkou k zadní tyči 1:1.

V 77. minutě se Zoubele s Ikaunieksem po brejku dostali do šance, která skončila po nepřesné Zoubeleho přihrávce. V 82. minutě pronikl po pravé straně Dvořák, ale jeho přihrávku před branku dokázal před nabíhajícím Rabušicem odvrátit brankář Heča.

V 88. minutě unikl Reinberk a zpětnou přihrávkou našel na vápně Diviše, jehož střela skončila na boční síti. V nastaveném čase unikl jihlavský Batioja, byl faulován a z přímého kopu přestřelil Štěpánek branku.

„Nepovedl se nám vůbec první poločas. Prohrávali jsme zejména osobní souboje. Ve druhém poločase jsme si díky nasazení a herní kvalitou v některých minutách vytvořili tlak a šance. Chtěli jsme zápas vyhrát, což se nám nepodařilo. Šance, které si vytvoříme, ale musíme proměňovat,“ zhodnotil Michal Kordula asistent trenéra Slovácka.

„Mohli jsme vyhrát i prohrát. Slovácko mělo ve druhém poločase velký tlak. Ale hodně nás podržel brankář Hanuš, který chytl tři vyložené gólové šance. V závěru utkání jsme mohli po brejkových situacích ještě skórovat, ale bohužel nás trápila střelecká nepřesnost,neboť jsme se nedostali do hry, jak jsme chtěli. Nakonec jsme vybojovali bod zvenku, takže ho musíme brát,“ řekl po zápase Michal Bílek trenér Jihlavy.

1.FC Slovácko – FC Vysočina Jihlava 1:1 (0:1)

Góly: 67. Havlík – 45. Ikaunieks. Rozhodčí: M. Zelinka – M. Urban, Z. Arnošt. ŽK: 3. Košút, 51. Kalouda, 56. T. Rada, 90+3. Šimko – 28. Zoubele, 39. Ikaunieks. Diváci: 3 517. Hráči utkání: Havlík – Ikaunieks.

Slovácko: Heča – Reinberk, Košút, T. Rada, Šimko – Daníček, Šumulikoski – Diviš, Kalouda (59. Tetteh), Havlík – Koné. Náhradníci: Daněk – S. Hofmann, Ťok, Zajíc, Kerbr, Břečka. Trenér: Stanislav Levý.

FC Vysočina: Hanuš – Blaič, Krejčí, Rosa, Mišůn – Vaculík (83. Batioja), Štěpánek, Zoubele (90. Tlustý), Ikaunieks (79. Šamánek) – Dvořák, Rabušic. Náhradníci: Rakovan – F. Novotný, Záviška, Urdinov. Trenér: Michal Bílek.

Čtsa, kc, zdroj: www.fcvysocina.cz

 

Související obrázky:

Similar Articles

Nahoru