Nacházíte se
Úvodní stránka > Fotbal > Slavia po výhře nad Boleslaví je druhá v tabulce

Slavia po výhře nad Boleslaví je druhá v tabulce

Pod taktovkou trenéra Šilhavého fotbalisté Slavié jsou štikou ePojisteni.cz ligy. Po sobotním vítězství nad Mladou Boleslaví 2:1  a po prohře Zlína v domácím prostředí s pražskou  Duklou 0:1 se slavisté posunuli po podzimní části nejvyšší fotbalové soutěže na druhé místo.

Slávisté, kteří v předchozích šesti letech se marně snažili hráče z města automobilového průmyslu porazit, tentokrát si to vynahradili. Po celý zápas udávali herní tempo, často útočili a vytvářeli si gólové šance. Ale stejně jako v předchozích zápasech na stadiónu v pražském Edenu, je neproměňovali. Navíc hosty nejedním skvělým zákrokem je brankář Diviš zachránil od větší prohry.

Proto je prohra 1:2  pro mladoboleslavský tým velmi lichotivá, poněvadž za domácími zaostávali ve všech herních činnostech. Většinu  zápasu byli hosté v defenzivě, omezili se občas na protiútoky, s nimiž si slávistická obrana vždycky dovedla poradit. V závěru zápasu hostům svitla naděje, když po ruce Hušbauera v pokutovém území snížili na jednobrankový rozdíl a připravili domácím horkou chvilku, zejména po dobře zahraném rohovém kopu. Ovšem pro mužstvo, které   je v ligové tabulce čtvrté, to také bylo všechno. Na Slavii boleslavští prohráli už pátý zápas za sebou!

V utkání, vinou poruchy osvětlení, viděli diváci vlastně tři třetiny. Světla na stadionu zhasla ve 33. minutě a na  více než čtvrt hodiny šli hráči do šaten. Pak se dohrálo dvanáct, které chyběly do konce prvního poločasu. Přerušení víc pomohlo Slavii. Dvě minuty poté, co rozhodčí Příhoda opět zahájil hru, vstřelil nůžkami přes hlavu Ngadeu vedoucí gól, pro kterého to byl první ligový gól v červenobílém dresu.

Po změně stran se fanoušci Slavie v 71. minutě radovali podruhé, kdy zvýšili slavisté ze skrumáže před brankou na 2:0. Nejprve boleslavský gólman špičkou kopačky vytěsnil Bořilovu přihrávku, následnou dorážku Burena odvrátil hostující obránce. Gól si nakonec připsal Zmrhal, který prostřelil hráče a míč skončil v síti.

Málokdy se vidí, že střídající hráč si zahraje v zápase jen dvacet minut a po dvou žlutých kartách musí opustit hřiště. Tak dopadl Matějovský, který měl místo Mareše oživit hru hostí, ale šel předčasně pod sprchu. Možná, že druhý faul Matějovského na Hušbauera mohl rozhodčí  posoudit benevolentněji.

Trenér vítězů Jaroslav Šilhavý, který už jedenáctý zápas v lize  vede tým“ bez  ztráty kytičky“, si po zápase liboval „Dobře se  mi to hodnotí. Byli jsme po celý zápas lepší, k úplné spokojenosti chybí jen proměňování šancí. Pak bychom  po nešťastné ruce Hušbauera a inkasovaném gólu z penalty nemuseli prožívat dost hektické závěrečné minuty.“

Trenér Mladé Boleslavi Leoš Kalvoda: “ Musím přiznat, že Slavia by rychlejší, důraznější a zaslouženě vyhrála. My jsme prohrávali většinu osobních soubojů, domácí nás školili průnikovými přihrávkami a centry za obranu. Často jsme nestačili na jejich rychlé útočníky, a nejen na ně.“

SK Slavia Praha – FK Mladá Boleslav 2:1 (1:0)

Branky: 34. Ngadeu, 71. Zmrhal – 86. Magera (pen.). Rozhodčí: Příhoda – Pelikán, Antoníček. ŽK: Mešanovič – Fleišman, Matějovský, Magera. ČK: Matějovský. Diváci: 10 074.

Slavia: Pavlenka – Frydrych, Bílek, Deli, Bořil – Barák (82. Švento), Hušbauer, Ngadeu, Zmrhal (90. Ščuk) – Mešanovič (66. van Buren), Škoda. Trenér: Jaroslav Šilhavý.

Boleslav: Diviš – Pauschek (75. Chramosta), Takács, Da Silva, Fleišman – Jánoš (46. Přikryl), Mareš (58. Matějovský), Magera, Kúdela, Fabián – Golgol. Trenér: Leoš Kalvoda.

Čtsa, ph., foto fkmb.,

 

 

 

Související obrázky:

Similar Articles

Nahoru