Nacházíte se
Úvodní stránka > Fotbal > V duelu dvou posledních celků se zrodila bezbranková remíza

V duelu dvou posledních celků se zrodila bezbranková remíza

Fotbalisté FC Vysočina vezou z Příbrami bod za bezbrankovou remízu. Tento bodový import z horké příbramské půdy, kde se Jihlavě dlouhodobě nedaří, by za jiné situace byl jistě cenný, ovšem je nedostatečný s ohledem na současné postavení jihlavského týmu v ePojisteni.cz lize. Duel dvou posledních celků tabulky mnoho velkých šancí nenabídl a byl spíše velkým bojem s řadou nepřesností na obou stranách.

Kouč Michal Bílek oproti duelu proti Zlínu v sestavě učinil dvě změny. Na postu levého obránce nahradil Šulek Mišůna a na kraji zálohy dostal důvěru místo Batiojy Hronek.

Už v 1. minutě domácí zahrávali standardní situaci ze strany, která však k ohrožení Hanušovy branky nevedla. Ve 3. minutě se po spolupráci s Šulkem dostal ke střele z rohu vápna Zoubele, ale branku přestřelil. V 9. minutě Rabušic rozvlnil síť po přihrávce Zoubeleho, ovšem ten dle sudích stál v ofsajdu.

Předčasnou gólovou radost ve 13. minutě zažil i Rezek, kterého Pilík po rychlém kontru též našel v ofsajdovém postavení. Ve 23. minutě po centru Tlustého zazdil velkou šanci Dvořák, k němuž propadl míč a ten dokázal z malého vápna usměrnit jen vedle branky.

Ve 24. minutě se po centru zprava vrhnul do hlavičky Rezek, ale v těžké pozici prostor mezi třemi tyčemi minul. Chvíli poté Vysočina zahrávala roh, při němž se na hranici vápna dostal k odraženému balónu Hronek, ale jeho rána letěla nad břevno. Ve 29. minutě se v rychlém brejku prosadil Rabušic, uvolnil se ve vápně ke střele, ale hradbu těl hráčů v černých dresech nepropálil. V 31. minutě roh vrátil do vápna rohový kop na hlavu Rosy, kterého však Hruška vychytal. V 33. minutě se k táhlé střele z pětadvaceti metrů odhodlal Tregler, jenže branku minul.

V 39. minutě balón vybojoval Dvořák, potáhl ho k vápnu a míč se po několik odrazech dostal k Urblíkovi, ten se uvolnil ke střele, ale jeho tvrdý pokus byl zablokován. Ve 41. minutě Zoubele hlavou posunul míč do vápna na Dvořáka, který se na dlouhou nohu pokusil o pohotové zakončení, které však branku minulo. Ve 43. minutě se po centru zleva ocitl v dobré příležitosti Chaluš, ale zakončení nezvládl. Úvodní dějství tak skončilo bez branek.

Do druhé půle musel kouč Bílek učinit jednu změnu v sestavě, když pravého beka Tlustého nahradil Vaculík. První nebezpečí se urodilo v 52. minutě po rohovém kopu příbramských, kdy se Hanuš musel pořádně natáhnout pro střílený centr Brandnera. Na druhé straně si v 53. minutě šanci vybojovali Dvořák s Rabušicem, ovšem druhý jmenovaný při střele znovu narazil na blokujícího domácího beka.

V 55. minutě si po rohovém kopu našel míč v pokutovém území Zoubele, jenže střela mu nesedla a proskákala těsně vedle levé tyče. V 57. minutě se po rohu dostal k hlavičce Rabušic, ale trknul mimo branku. V 64. Hanuš zachytil nepříjemný střílený centr před branku po průniku Pilíka.

V 67. minutě se do křídelního úniku dostal Dvořák, zpětnou přihrávkou našel Hronka, ale jeho střela byla tečovaná na roh. V 73. minutě z dvaceti metrů napřáhl Rezek, ale našel jen Hanušovu náruč. V 75. minutě po závaru v jihlavském vápně z úhlu střílel Tregler a Hanuš musel jeho tečovaný pokus reflexivně vyrážet. V 76. minutě zprava parádně odcentroval Vaculík, ovšem Rabušic ani Zoubele se k optimálnímu zakončení neprotlačili.

V 80. minutě místo Zoubeleho nastoupil Ikaunieks a chvilku poté se po dlouhém autu Hronka dostal ke střele. Skákavý míč mu ale ideálně nesedl a letěl vysoko nad břevno. Utkání mohla v 90. minutě rozhodnout hlavička Chaluše po rohovém kopu. Gólman Hanuš ji však dokázal vyškrábnout z šibenice a zachránil tak FC Vysočina alespoň bod. Zároveň tak poprvé v sezóně udržel čisté konto.

„Jsme zklamaní, že jsme nevyhráli poslední domácí utkání. Po tom bodě v Brně jsme měli poměrně dobrý týden, takže jsme si věřili. V prvním poločase jsme ještě měli nějaké šance, ale nedotáhli jsme je do konce. Do druhé půle jsme chtěli být aktivnější, zejména směrem dopředu, což se nám moc nedařilo. Nakonec to skončilo 0:0, což nic neřeší, že by jsme nebojovali, to by mělo být automaticky, ta herní kvalita, špatné finální přihrávky, to se nám dnes nepovedlo. Jediný Pilík odvedl výkon, na který jsme zvyklý, přestože musel do útoku,“ zhodnotil Petr Rada trenér Příbrami.  

„Určitě jsme neviděli kvalitní utkání. Pro oba týmy je dosažený bod za remízu 0:0 málo. Potřebovali jsme vyhrát. Sice jsme poprvé v sezóně udrželi čisté konto, ale spokojení být nemůžeme. Chtěli jsme tři body, rozhodně jsme tady nehráli žádného zanďoura s cílem neinkasovat a uhrát bod. Viděli jsme spíše boj, než velkou kvalitu. Pár šancí jsme si vytvořili, když největší měl Dvořák. Chyběly nám sprintové náběhy za obranu. Když už jsme se dostali za zálohu soupeře, tak jsme byli statičtí a prezentovali jsme se nedostatečným pohybem k brance soupeře. Chtěli jsme hodně chodit do střelby ze střední vzdálenosti, což se nám ale příliš nedařilo. Pokud nebudeme dávat góly, tak se těžko můžeme v tabulce posunout výše,“ řekl ve svém hodnocení kouč Bílek.

1.FK Příbram – FC Vysočina Jihlava 0:0

Rozhodčí: J. Jílek – J. Moláček, J. Kříž (P. Rejžek). ŽK: 6. Trapp, 14. Majtán – 26. Štěpánek, 45+1. Šulek, 83. Rabušic. Diváci: 1 736.

Příbram: Hruška – Tregler, Chaluš, Trapp, Divíšek – Krameš, Květ – Brandner, Pilík, Rezek – Majtán (56. Kacafírek, 62. Borek). Náhradníci: Boháč – Ferrara, Januška, Mareš, Holý. Trenér: Rada.

FC Vysočina: Hanuš – Tlustý (46. Vaculík), Krejčí, Rosa, Šulek – Štěpánek, Urblík – Zoubele (79. Ikaunieks), Dvořák, Hronek (89. Záviška) – Rabušic. Náhradníci: Rakovan – Mišůn, Batioja, F. Novotn. Trenér: Michal Bílek.

Čtsa, zdroj: www.fcvysocina.cz, MiroslavFuks, tiskový mluvčí,

 

 

Související obrázky:

Similar Articles

Nahoru