První zlato na Mistrovství světa ve vodním slalomu do 23 let a juniorů v Krakově se povedlo vybojovat kanoistce do 23 let, Tereze Fišerové. V mužských kategoriích do 23 let získal stříbro kanoista Lukáš Rohan, stejně jako i junior Matyáš Lhota.Tereza_Fiserova_(2)

Tereza Fišerová, zlato v C1 juniorek: „Na startu jsem se cítila dost nervózní, ale řekla jsem si: lepší mrtvý frajer, nežli živý sráč. Jelo se mi dost dobře a na 20. brance jsem si začala uvědomovat, že jedu fakt dobrý čas a slyšela jsem obrovskou podporu ze břehu. Ta mně hned hnala dál do cíle. Koukala jsem na čas a jen pádlovala jak o život. Když jsem dojela do cíle, tak jsem nevěřila, že budu mít medaili. Nejvíc jsem byla šťastná, že bude znít česká hymna. První lodě byly ve vteřině – bylo to tak našlapané, takže jsem měla obrovskou radost, že jsem se stala mistryní světa,“ popsala své pocity juniorská mistryně světa Fišerová.Tereza_Fiserova_(1)

Lukáš Rohan, stříbro na C1 do 23 let: „Byl jsem po dojezdu do cíle strašně spokojený. Jízda se mi povedla, akorát jsem byl malinko smutný, že jsem „až“ druhý. Ve finále jsem se ale trošičku bál, protože jsem v kvalifikaci i v semifinále byl stále čtvrtý, a měl jsem dokonce i čtyřku jako startovní číslo. Takže naštěstí jsem to ve finále prolomil. Technicky to bylo dobré, akorát ve spodku trati mi fyzicky došlo. Trať nebyla fyzicky náročná, ze strany na stranu, ale prostě mi to nevyšlo. Asi se dalo jet na to první místo, ale ne dneska. Teď oslavujeme tak, že hrajeme pingpong. Ještě mě čeká ME do 23 let a dva světové poháry,“ řekl Lukáš Rohan.

LIVE stream: http://www.canoeicf.com/event/2016-icf-junior-u23-canoe-slalom-world-championships

Výsledky a startovní listiny: http://www.canoeicf.com/results-pages/startlist-and-live-results

Foto: Alena Ceplová, kanoe.cz

 

Související obrázky:

CPA

Similar Articles