Nacházíte se
Úvodní stránka > Fotbal > Slavii 2:0 na postup stačilo, druhý gól vstřelila nejdražší posila- van Kessel

Slavii 2:0 na postup stačilo, druhý gól vstřelila nejdražší posila- van Kessel

Den před odvetným utkáním 2.předkola Evropské ligy v pražském Edenu trenér Slavie Uhrin a kapitán Bílek věřili, že mužstvu se podaří napravit reputaci po  prohře 1:3 s Levadií v Tallinu a že postoupí.

Trenér především očekával, že  účast Škody a nové posily van Kessela bude hrát důležitou roli.  Stalo se. Oba útočníci byli autory obou branek.  Na první už v 10.minutě van Kessel, nejdražší letní posila červenobílých, hrající s neobvyklým číslem 99, přihrál Škodovi, druhý, rozhodující gól pro postup, dal sám hlavou po Barákově centru v 67.minutě.  Ovšem, kdyby fotbalisté  Slavie  měli lepší mušku, mohlo být o jejich postupu rozhodnuto mnohem dřív.

Gólových šancí měli víc než dost a o jejich obrovské herní převaze svědčí i poměr rohů 11:2. Nikdo z 15 tisíc diváků  by se divil kdyby Slavia vyhrála pětigólovým rozdílem.  Estonský tým, který mimochodem před pár lety prohrál na Spartě 0:7, přijel k odvetě s obranou   taktikou, se  kterou ve čtvrtek   nemohl uspět. Jeho   útočné  akce se daly spočítat na prstech jedné ruky.

Na branku vystřelil  hosté  pouze čtyřikrát (!), a to  ještě mimo. Teprve v závěru se snažili něco s nepříznivým výsledkem udělat, ale pozorná obrana domácích se tentokrát vyvarovala  chyb, které v  prvním zápase pomohly Levadii k vítězství.

Třeba  také  zdůraznit, že trenér domácích Uhrin ml. udělal ve srovnání s  prvním střetnutím šest změn a v průběhu druhého poločasu poslal na hřiště ještě  Baráka a  nového obránce Ngadeu, kteří v Tallinu nehráli.

Zřejmě ze základní sestavy bude vycházet v úvodním utkání 3.kola, které Slavii čeká už příští čtvrtek na stadiónu v Edenu. Soupeř bude nesrovnatelně   těžší- šestý tým  minulého ročníku  portugalské ligy, Rio Ave. Tento tým má ve svém  středu několik brazilských fotbalistů,  což je záruka, že  naši fanoušci se mohou těšit  na  zajímavější  fotbal, než jakého byli svědky v zápasech s Levadií.

„Jsem rád, že jsme utkání psychicky vydrželi, hlavně my na lavičce,“ začal své hodnocení úspěšné odvety po zápase trenér Dušan Uhrin. „Chtěli jsme skórovat v první půli, což se nám povedlo. Abych pravdu řekl, tak když jsme neproměňovali šance, říkal jsem si, že to bude zase stejné jako v Tallinnu. Ale myslím, že fanoušci nám pomohli, abychom dali druhou branku a hráli zodpovědněji. Někteří hráči podali výborný výkon,“ chválil trenér.

Poprvé se v sešívaném představil záložník Gino van Kessel. „Bylo to jeho první utkání, trénoval s námi jen týden. Rozhodl zápas, takže jsme spokojení. Splnil očekávání na 200 procent. Na jeden gól přihrál a dal také branku. Věděli jsme, jaký to je hráč a co bude hrát. Je křídelní, rychlý a gólový, což se potvrdilo,“ zhodnotil Dušan Uhrin.

Atmosféra v Edenu byla vynikající, ale trenér už myslí na další zápas. „V euforii jsem byl půl hodiny po zápase, už žádnou nemám. Jsme rádi, že jsme zvítězili, ale čeká nás další soupeř a bude těžší než Tallinn a my se musíme připravit,“ řekl trenér.

Soupeře pro třetí předkolo, portugalské Rio Ave, zatím sešívaní neznají. „Vůbec nic o nich nevíme. Teď to začneme zjišťovat. Chtěli jsme se soustředit na tohle utkání, už jsme zabukovali letenky pro ty, co poletí Rio sledovat,“ prozradil Dušan Uhrin.

SK Slavia Praha – FC Levadia Tallinn   2:0 (1:0)

Branky: 10. Škoda, 68. Van Kessel. Rozhodčí: Nicolaides – Charalambus, Georgiu (všichni Kypr). ŽK: Van Kessel – Antonov, Gatagov. Diváci: 14 856. První zápas 1:3, postoupila Slavia.

Slavia: Pavlenka – Mikula, Bílek (75. Ngadeu), Deli, Bořil – Souček, Hušbauer – Van Kessel (70. Barák), Kenija, Zmrhal (61.Mihalík) – Škoda. Trenér: Uhrin ml.

Levadia: Lepmets – Podholjuzin, Morozov, Tabi Manga, Gando – Kaljumäe (80. Raudsepp), Antonov – Luts, Mirančuk, Kobzar (80. Gatagov) – Hunt. Trenér: Prins.

Čtsa, kc., sl., foto cpa,

 

 

Související obrázky:

Similar Articles

Nahoru