Nacházíte se
Úvodní stránka > Fotbal > Sparta bude před ligou bojovat o návrat do Ligy mistrů

Sparta bude před ligou bojovat o návrat do Ligy mistrů

Sparta se připravovala na novou sezonu s cílem vrátit na Letnou Ligu mistrů a mistrovský titul. Aktuální situace v týmu je ale odlišná oproti předchozím ročníkům, neboť sparťanský tým, je daleko víc zkušenější s novým herním rozestavením.

Sparta v přípravě navázala na loňskou herní práci  a do nové fotbalové sezony 2016 – 2017 vstoupí víc aktivně s jedním útočníkem, zejména se bude víc spoléhat na rozestavení 3-5-2, kterým se prezentuje několik evropských týmů, například italský Juventus.

„Hodně jsme na tom systému pracovali, takže chceme, aby mužstvo tak hrálo proti týmům, jejichž hra nám někdy nesedí. V těžkých zápasech se nám této systém osvědčil, takže doufám, že nám nový systém vydrží,“ řekl kouč Sparty Zdeněk Ščasný na tiskové konferenci před 3. předkolem Ligy mistrů a 1. ligou.

Od vylosování viděl trenér Ščasný několik zápasů soupeře, takže odhalil silné a slabé stránky, které si nechává pro využití v utkání a tak na předzápasové konferenci žádné neprozradil. Věří, že jeho svěřenci je zúročí a první zápas se Steauou úspěšně zvládnou.

„Pokud se nám podaří postoupit, tak jsme se dostali v podstatě do jedné z evropských soutěží. Budeme dál bojovat o Ligu mistrů s vědomím, že máme jistou Evropskou ligu, přestože nás čeká spousta důležitých zápasů během celé sezóny,“ uvedl kouč.

Na sezonu má k dispozici kompletní kádr, jenže ne všichni jsou ve stoprocentním zdravotním stavu. „Není to nic dramatického. Stav Váchy se rapidně zlepšil, takže zvažujeme jeho návrat do zítřejšího pohárového utkání. Co se týče sestavy na zítřek, tak jasno máme,“ řekl kouč, který v podstatě na každé tiskovce čelí dotazům ohledně základní sestavy.

„Nepracovali jsme na novém systému proto, abychom tak odehráli všechny zápasy, ale abychom to vylepšili a zároveň se přiblížili k  systémům, které máme velice dobře zažité,“ vysvětlil trenér.

„Naše mužstvo by mělo být daleko zkušenější, máme velkou výhodu, že jsme odehráli spoustu těžkých zápasů, ale pokaždé rozhoduje aktuální forma, takže se na tom nic nemění,“ před důležitým pohárovým utkáním informoval Ščasný o charakteristice soupeře.

„Steaua mě překvapila nesmírnou důslednou pracovitostí. Mužstvo je hodně kreativní a zejména rychlé dopředu. Na venkovních hřištích jsou hodně nebezpeční. Stejně jako my, tak mají své vlastní problémy, ty si nechám pro sebe,“ řekl sparťanský trenér.

Rumunskému soupeři budou chybět někteří hráči, kteří v uplynulých týdnech tým opustili. Zejména se to týká výborného Havrouna, který odmítl pokračovat v klubu, po obdržení štědré nabídky z Kataru. „Havroun byl velice důležitý pro Steauu, jako Stanciu a Popa, takže to bude pro tým velká ztráta,“ dodal kouč, který svým svěřencům věří, že udělají vše proto, aby postoupili do dalších evropských zápasů.

Čtsa, kc, foto,

 

Související obrázky:

Similar Articles

Nahoru