Nacházíte se
Úvodní stránka > Fotbal > Bořek Dočkal věří v postup do pohárových evropských soutěží!

Bořek Dočkal věří v postup do pohárových evropských soutěží!

Po evropském šampionátu měl český reprezentant a hráč pražské Sparty Bořek Dočkal dost dní, aby si odpočinul a následně se zapojil do přípravy před novou sezónou. Ale nyní ho čeká velice důležitý dvojzápas v nové sezóně. Bořek věří, že jeho spoluhráči využijí zkušenosti z uplynulého ročníku Evropské ligy a rumunského soupeře vyřadí.

„Stoprocentně jsem v naprostém pořádku, dostal jsem dostatečné volno, po kterém mám dost energie, hodně jsem se těšil zpět do přípravy a za spoluhráči,“ prohlásil na předzápasové tiskové konferenci.

První překážkou o postup do základní skupiny nejvyšší evropské fotbalové soutěže je pro letenský tým silná Steaua Bukurešť, kterou sparťané přivítají na domácí půdě v úterý. „Cítíme svou sílu. Šanci máme dobrou, hlavně to bude o našem výkonu,“ řekl záložník Bořek Dočkal.

O sebedůvěře sparťanů před zápasem svědčí i vzkaz, který vyslali prezidentovi rumunského celku, který si v losu přál Spartu. „Přál si nás i Krasnodar a Lazio v Evropské lize, ale dopadli špatně,“ uvedl Dočkal, který věří, že tým uplatní velké zkušenosti, které získal v předchozím ročníku Evropské ligy, ale nedokázal přejít přes Villarreal, případným soupeřem v play off Ligy mistrů.

Do play off se Sparta dostane pouze přes rumunský celek, po němž vstoupí do 1. kola ligy v domácím zápase se Slováckem.

„Každý tým musí kádr nějakým způsobem přebudovávat, neboť stabilní hráči odchází, takže je klub musí nahrazovat a pro hlavního trenéra to není jednoduchá situace. Říká se, že si to musí sednout, ale tohle není pro mě zásadní faktor, který by měl rozhodnout dvojzápas, protože oba kluby se chtějí dostat do Ligy mistrů,“ reagoval Bořek na dotaz, zda výkon Steauy ovlivní odchody některých hráčů.

Majitel rumunského celku se nechal slyšet, že si Spartu přeje ze všech týmů nejvíce. „Nás si přál i Krasnodar a Lazio v Evropské lize, jenže záleží, z jakého pohledu to viděl. Zda nás viděl jako přijatelného a schůdnějšího soupeře, nebo se chtěl podívat do Prahy. Takhle se již vyjadřovaly jiné evropské kluby, které si to představovaly jinak, než to nakonec dopadlo. Rovněž my si přejeme předem nějakého soupeře, ale v těchto zápasech se ukáže, jak na tom oba týmy jsou,“ řekl Bořek.

„Každý hráč v týmu si přeje při losování někoho jiného, takže se nedá říct, zda jsou spokojeni. Hraje se o účast v základní skupině v Lize mistrů, kam se chceme nakonec svojí aktivní hrou dostat, ale je to věc náhody, koho vám los přisoudí. Já jsem osobně spokojený a věřím, že máme šanci postoupit. Je to hlavně o našem výkonu,“ pokračoval zástupce kapitána.

„Zatím jsme dostali informace o způsobu hry a jednotlivých postech, ale video nás čeká. Nějakou představu máme, ale konfrontace nám může být jen prospěšná. Rozhodně víme, do čeho jdeme. Již jsme dostali informaci od trenérů, kteří vědí o mužstvu soupeře možná víc než Fatai, s kterým jsme se bavili o rumunském fotbale, ale jen obecně. Hlavně bylo na trenérech, aby sehnali o soupeři co nejvíce informací,“ konstatoval Dočkal.

„Věřím, že jsme silnější a dost zkušenější. Přesto je ale složité říct, když od minulé sezóny uběhla nějaká doba, teď jsou velká očekávání, jak se nám podaří vstoupit do nové sezóny. Musíme udělat další úspěšný krok, zejména po loňském ročníku v Evropské lize, postoupit do Ligy mistrů. Věřím, že nám hodně evropská soutěž pomůže a ty dva zápasy ukážou, jak jsme na tom,“ dodal sparťanský záložník.

Čtsa, kc,

 

Související obrázky:

Similar Articles

Nahoru