Nacházíte se
Úvodní stránka > Fotbal > Výsledky 26. kola e.Pojisteni.cz liga

Výsledky 26. kola e.Pojisteni.cz liga

Pátek 28.4.2017:

Fotbalisté Jihlavy porazili v 26. ligovém kole e.Pojisteni.cz liga Zbrojovku Brno 3:0. Domácí Vysočina rozhodla o výhře třemi góly v druhém poločase, kdy se trefili Lukáš Zoubele, Jakub Fulnek a Davis Ikaunieks. Jihlava si připsala po velice zlepšeném výkonu nejvyšší vítězství v ligové sezoně a z posledního místa ligové tabulky se posunula na čtrnáctou příčku o dva body před Hradec Králové a Příbrami. Ale oba soupeři o záchranu mají zápas k dobru. Naopak brněnští prohráli potřetí z posledních čtyř kol a před Vysočinou mají jen tříbodový náskok.

FC Vysočina Jihlava – FC Zbrojovka Brno 3:0 (0:0)

Branky: 49. Zoubele, 75. Fulnek, 89. Ikaunieks. Rozhodčí: Orel – Blažej, Hrabovský. ŽK: Polák (Br.). Diváci: 2 249.

Fotbalisté Sparty v páteční předehrávce 26. kola první ligy zvítězili v dramatickém utkání na hřišti Příbrami 2:1. Zároveň si připsali první venkovní výhru v listopadu 2016 v Hradci Králové. O vítězství dvěma góly se zasloužil Josef Šural, který se ve čtvrté minutě hlavou trefil do sítě, v první minutě nastavení minutě zápasu rozhodl o zisku tří bodů. Na oba góly mu nahrál po centru velice aktivní Bogdan Vatajelu.

1. FK Příbram – AC Sparta Praha 1:2 (1:1)

Branky: 45.+2 Rezek – 4. a 90.+1 Šural. Rozhodčí: Proske – Pelikán, Kotík. ŽK: Suchan, Kvída – Karavajev, Vácha, Šural. Diváci: 455.

Sobota 29.4.2017:

Fotbalisté Boleslavi si v závěru zápasu 26. kola první ligy na zlínské Letné vybojovali během šesti minut nad Zlínem výhru 2:1. Oba celky odehrály v týdnu semifinále domácího poháru, ve kterém byli úspěšnější domácí hráči a postoupili do finále. Naopak boleslavští doma v semifinále neuspěli a byli vyřazeni druholigovou Opavou. Trenér Páník se rozhodl po výhře v poháru na Slavii k jediné změně v základní sestavě, na postu brankáře místo Dostála nastoupil Švenger. Boleslavský kouč Svědík po prohraném semifinále vyměnil v základu šest hráčů. Vedení se ujali domácí až ve druhém poločase brankou Hnaníčka, za hosty vyrovnal v závěru Magera a vítěznou branku vsítil Da Silva.

FC Fastav Zlín – FK Mladá Boleslav 1:2 (0:0)

Branky: 59. Hnaníček – 76. Magera, 82. Da Silva. Rozhodčí: Marek – Kubr, Pochylý. ŽK: Bartolomeu (Zlín). Diváci: 3 718.

Fotbalisté Plzně porazili v 26. kole e.Pojisteni.cz liga pražskou Duklu 2:0 a do neděle budou v čele tabulky o bod před Slavií, která se v neděli střetne v pražském Edenu s Jabloncem. Viktorii poslal do vedení v 21. minutě Milan Petržela, rozhodující a vítěznou branku zařídil z penalty kapitán Marek Bakoš. Plzeň si tak připsala další domácí neporazitelnost s pražským klubem, který je na osmém místě ligové tabulky.

FC Viktoria Plzeň – FK Dukla Praha 2:0 (2:0)

Branky: 21. Petržela, 25. Bakoš z pen. Rozhodčí: Franěk – Myška, Arnošt. ŽK: Bakoš, Hájek – Olayinka, Kušnír. Diváci: 10 329.

Neděle 30.4.2017:

Fotbalisté Hradce Králové prohráli v 26. kole první ligy v Karviné 2:4 a klesli na 15. místo ligové tabulky. „Votroci“ již počtvrté za sebou nedokázali bodovat, na čtrnáctou Jihlavu ztrácí dva body. Naopak domácí ukončili sérii pěti porážek.

MFK Karviná – FC Hradec Králové 4:2 (2:1)

Branky: 22. Dressler, 25. Budínský, 66. Kalabiška, 89. Wágner – 37. Mudra, 55. Martan. Rozhodčí: Houdek – Mokrusch, Boček. ŽK: Jovanovič – Jirsák, Mudra. Diváci: 3 913.

Teplice o účast v evropském poháru zaváhali v 26. kole nejvyšší fotbalové soutěže na Stínadlech, kde remizovali 2:2 se Slováckem. Hosté se ujali vedení po gólech Tomáše Zajíce a Jana Navrátila, za domácí dvakrát skóroval Martin Fillo, kdy v závěru proměnil penaltu. Teplice na pátém místě v ligové tabulce ztrácejí na čtvrtou Mladou Boleslav čtyři body.

FK Teplice – 1. FC Slovácko 2:2 (0:1)

Branky: 52. a 71. z pen. Fillo – 2. Zajíc, 55. Navrátil. Rozhodčí: Jílek – Vlasjuk, Kotalík. ŽK: Ljevakovič – Machalík, Civič, Zajíc, Navrátil, Rezek. Diváci: 4 552.

Fotbalisté Slavie nedokázali doma v 26. ligovém kole porazit Jablonec a nakonec se museli spokojit s remízou 1:1, zároveň částečně pokazili oslavy v rámci převzetí stadionu v pražském Edenu. Hosté od 73. minuty vedli vlastním gólem domácího Michaela Lüftnera, v poslední minutě zápasu vyrovnal Muris Mešanovič. Pražané si tak zkomplikovali boj o mistrovský titul, takže ve výhodě je mistrovská Plzeň. Slávisté sice vedou tabulku o brankové skóre, ale Viktorka má lepší vzájemnou zápasovou bilanci, která nakonec po sezoně rozhoduje. Severočeši si zaslouženou remízou napravili domácí ostudnou porážku z minulého kola s Příbramí, v tabulce jsou sedmý.

SK Slavia Praha – FK Jablonec 1:1 (0:0)

Branky: 90. Mešanovič – 73. vlastní Lüftner. Rozhodčí: Zelinka – Paták, Antoníček. ŽK: Ščuk, Hušbauer – Hrubý, V. Kubista. Diváci: 15 873.

Pondělí 1.5.2017:

Severočeši zvítězili po výborném výkonu potřetí za sebou a zároveň se v ligové tabulce posunuli na osmé místo. Čtyři kola před koncem prvoligové soutěže jsou v podstatě zachráněni, neboť mají jedenáctibodový náskok na sestupové příčky. Naopak „Klokani“ mají opět starosti, v tabulce zůstali třináctí a od patnáctého Hradce Králové a šestnácté Příbrami je dělí čtyři body.

FC Slovan Liberec – Bohemians Praha 1905 4:1 (3:0)

Branky: 20. a 35. Ekpai, 45. Baroš, 89. Voltr – 78. Berger z pen. Rozhodčí: Hrubeš – Moláček, Koval. ŽK: Krch, Jindřišek (oba Boh.). Diváci: 4 947.

Související obrázky:

Similar Articles

Nahoru