Nacházíte se
Úvodní stránka > Fotbal > Bořek Dočkal opouští Spartu!

Bořek Dočkal opouští Spartu!

Pražskou Spartu definitivně opouští záložník Bořek Dočkal, který se domluvil na podmínkách kontraktu s mužstvem Henan Jianye, hrajícím čínskou nejvyšší soutěž.

Jednání s čínskou stranou probíhala už v závěru zimní přípravy, i vzhledem k dvojzápasu s Rostovem však Sparta i hráč nabídku společně odmítli. Po druhé fázi jednání už se vedení letenského klubu rozhodlo udělit hráči svolení k jednání o přestupu. Finanční parametry transferu ACS nemůže blíže komentovat, nicméně v rámci českého fotbalového prostředí se jedná o mimořádnou výši přestupní částky.

„Samozřejmě mi celou dobu nebylo jedno, jak můj transfer uvidí klub, spoluhráči, trenéři a samozřejmě i fanoušci. Pokud se to setká s pochopením, bude pro mě jednodušší se smířit s tím, že jsem Spartu opustil,“ uvedl Bořek Dočkal.

„Odchod na druhou stranu pořád není věc, ze které bych měl radost. Sparta byla v mé kariéře zatím jednoznačně nejvíc a strašně rád jsem za ni hrál. Pochopení lidí je příjemné, teď jde o to, abych se se svým odchodem smířil já. Věřím, že se do Sparty ještě vrátím, a že jsem za ni ještě neodehrál svůj poslední zápas,“ dodal záložník.

„Přestup Bořka Dočkala pro nás byl složitým rozhodnutím, a to nejen kvůli jeho fotbalovým kvalitám, ale také proto, že zájem klubu Henan Jianye přišel až v závěrečné fázi přestupního období a bezprostředně pred zápasem Evropské ligy. To byl také důvod, proč jsme nabídku v první fázi odmítli.

Finálně jsme se po dalším kole jednání s ohledem na mimořádnou finanční atraktivitu nabídky pro hráče i klub rozhodli přestup akceptovat.  Zásadní roli hrálo také stanovisko sportovního vedení, které je připravené se se situací vypořádat bez jakehokoli kompromisu v plnění našich sportovních cílů. Osobně pevně věřím, že se Bořek po ukončení čínského angazma do Sparty vrátí,“ uvedl Daniel Křetínský.

„Chtěl bych Bořkovi poděkovat za práci, kterou tady odvedl i za korektní způsob, jakým jsme situaci kolem jeho přestupu řešili. Za celou Spartu mu přeji hodně úspěchů v novém angažmá. Přicházíme o důležitého hráče, ale zároveň je to velká výzva a příležitost pro ostatní, aby zaujali jeho místo,“ dodal generální ředitel klubu Adam Kotalík.

„Bořkův přestup se z pohledu zaplacené transferové částky zařadil mezi absolutně nejvýraznější odchody z české nejvyšší soutěže. Je na místě poděkovat Spartě, která nebyla postavena do jednoduché pozice. Nicméně jsem přesvědčen, že finální dohoda je výhodná pro všechny strany,“ uvedl Viktor Kolář ze společnosti Sport Invest.

Dočkal v aktuální sezoně nastoupil do dvanácti ligových zápasů, v nichž vstřelil čtyři branky. Připsal si i sedm startů v Evropské lize, dva v kvalifikaci Ligy mistrů a jeden v domácím poháru. Na jaře nastoupil pouze v Rostově.

Bořek Dočkal je odchovancem Slavie, po hostování na Kladně se jeho kariéra slibně rozjela až ve Slovanu Liberec. Poté si vyzkoušel i zahraniční angažmá v Konyasporu a Rosenborgu, než se v roce 2013 vrátil zpět do České republiky a podepsal smlouvu se Spartou.

Na Letné se takřka ihned stal důležitou součástí týmu a hned ve své první sezoně v rudém dresu přispěl k zisku českého double. V české nejvyšší soutěži za Spartu nastoupil v celkem pětadevadesáti zápasech. Významnou měrou se podílel na úspěšném tažení Evropskou ligou v minulé sezoně, v ročníku aktuálním měl nejvíce asistencí v celé soutěži po základních skupinách.

„Bořek jako individualita půjde samozřejmě nahradit velmi těžko, každopádně rozhodli jsme se už nebýt aktivní na přestupovém trhu a Dočkyho odchod vyřešíme vlastními zdroji. Může se jednat také o změnu v rozestavení,“ říká Tomáš Požár, sportovní ředitel a hlavní trenér.

Dočkal je také stabilním členem českého národního týmu. Zahrál si na nedávném Mistrovství Evropy, v dresu českého národního mužstva odehrál už 29 zápasů, v nichž si připsal šest střeleckých úspěchů.

Hodně štěstí, Bóřo! A děkujeme.

Čtsa, zdroj www.sparta.cz foto cpa,

 

Související obrázky:

Similar Articles

Nahoru