Nacházíte se
Úvodní stránka > Fotbal > Teplice po čtyř letech dobyly Julisku, o prohře Dukly 0:1 rozhodl Potočný

Teplice po čtyř letech dobyly Julisku, o prohře Dukly 0:1 rozhodl Potočný

Značně pozměněný tým pražské Dukly, především v obraně, podlehl v ligové premiéře  ročníku 2016/17 nejtěsnějším poměrem 0:1 Teplicím. Tedy  mužstvu, které v posledních čtyřech zápasech na Julisce hrálo druhořadou roli, což dokazují čtyři prohry s nelichotivým skóre 2:16.

Vítězům stačila jedna slabá chvilka  nově složené obranné čtveřice Kušnír, Štetina, Šimůnek, Podaný,  po  níž hned v úvodu druhého poločasu  Potočný hlavou překonal Hroššu.  Dukla se brzy otřepala a pak většinu času až do poslední minuty hrála na polovině soupeře. Jedna útočná akce stíhala druhou, ale střelba byla velmi slabou stránkou domácích. A pokud něco prošlo do branky, byl vždy na místě brankář Grigar, nejlepší hráč Teplic. Avšak také mu přálo štěstí, když osm minut před koncem zápasu ležel bezmocně na trávníku a Albiach Néstor netrefil z několika kroků branku. To byla největší gólová šance Dukly.

Nový kapitán Dukly Šimůnek, který působil devět let v Německu,  se nijak nevymlouval  z podílu na osudné hrubce a jen suše poznamenal, že s takovým „betonem“,  který vytvářeli všichni tepličtí hráči ve druhém poločase na své polovině hřiště se v bundeslize ani v druhé nejvyšší německé soutěži nesetkal.

Zajímavost zápasu: oba týmy vedli  noví trenéři, Duklu Šilhavý a Teplice Šmejkal, po něhož  to byla úspěšná premiéra v první lize.  Oba pocházejí ze Západočeského kraje, Šmejkal z Plzně a z nedalekého Chotěšova Šilhavý. A svá nejlepší léta strávili ve Slavii.

FK Dukla Praha – FK Teplice 0:1 (0:0)

Branka: 46. Potočný. Rozhodčí: Hrubeš – Koval, Vysloužil. ŽK: Krob (Teplice). Diváci: 2 508.

Dukla Praha: Hroššo – Kušnír, Štetina, Šimůnek, Podaný – Čajič, Považanec (82. Smejkal), Hanousek (76. Koval) – Néstor, Beauguel, Olayinka (60. Tetour). Trenér: Jaroslav Šilhavý.

Teplice: Grigar – Vondrášek, Lüftner, Jeřábek, Krob (27. Kukec) – Ljevakovič – Hora, Hrubý (68. Vachoušek), Kodeš, Urma (73. Dressler) – Potočný. Trenér: Daniel Šmejkal.

Čtsa, ph, foto dp., ,

 

Související obrázky:

Similar Articles

Nahoru