Nacházíte se
Úvodní stránka > Fotbal > Dobří holubi se vracejí – Michael Rabušic přestoupil do FC Vysočina!

Dobří holubi se vracejí – Michael Rabušic přestoupil do FC Vysočina!

To, co se před měsícem zdálo nemožné a v minulém týdnu bylo předmětem spekulací médií, se stalo realitou! Šestadvacetiletý útočník Michael Rabušic přestoupil z italského Hellasu Verona do FC Vysočina, s nímž podepsal dvouletý kontrakt! Trojnásobný český reprezentant, vítěz české ligy z ročníku 2011/12 a autor 34 prvoligových branek se vrací do svého mateřského klubu!

„Michaelův přestup je výsledkem několikaměsíčního snažení zástupců našeho klubu a intenzivního vyjednávání s hráčem, jeho manažerem a italským klubem. Uskutečnit se mohl díky vstřícnosti Michaela a jeho manažera. Jsme velice rádi, že se jednání podařilo dotáhnout do konce a my můžeme zpět v Jihlavě přivítat jednoho z nejúspěšnějších odchovanců FC Vysočina. Věříme, že nastartujeme spolupráci, která pomůže jak FC Vysočina, tak i Rabušicovi. Ten bude připraven nastoupit již do nedělního utkání v Liberci,“ okomentoval Rabušicův příchod Milan Bokša, sportovní manažer FC Vysočina.

Michael Rabušic (nar. 17.9.1989) s fotbalem začínal v Náměšti nad Oslavou, odkud se ve čtrnácti letech přesunul do FC Vysočina. Prošel jihlavskými mládežnickými výběry, dostal se do českých dorosteneckých reprezentací a v létě 2006 poprvé vstoupil do kabiny jihlavského „áčka“. Ve II. lize pod vedením trenéra Bokši debutoval 15. září 2006 v domácím utkání proti Bystrci. Ve druhé nejvyšší soutěži strávil dvaapůl sezóny, v nichž nastoupil do 54 utkání a vstřelil 7 branek. V lednu 2009 zamířil za prvoligovou výzvou do Zbrojovky Brno, kde vydržel do léta 2011, kdy přestoupil do Slovanu Liberec. Na severu Čech strávil v letech 2011 – 2013 nejlepší období své kariéry. Hned v prvním ročníku 2011/12 s týmem oslavil poměrně překvapivý mistrovský titul a prosadil se v evropských pohárech, kde dosud nastoupil v 21 duelech a vstřelil 4 branky. Navíc v srpnu 2013 debutoval v české reprezentaci v kvalifikačním utkání proti Arménii. V témže roce nastoupil i v zápasech proti Itálii a Maďarsku. Úspěšné období v lednu 2014 vyvrcholilo atraktivním přestupem do italské Serie A – do Hellasu Verona. Zde jihlavský odchovanec nastoupil pouze do 4 duelů, tudíž na podzim 2014 zamířil na hostování v Peruggia Calcio, klubu Serie B. Ve druhé italské lize hrál i na jaře 2015, když ve formě hostování oblékal dres FC Crotone. V loňském ročníku 2015/16 vyměnil italské štace za hostování v dobře známém prostředí v Liberci, kde nastoupil do 19 zápasů. V české nejvyšší soutěži dosud odehrál 149 utkání a vstřelil 34 branek.

Miroslav Fuks,  vedoucí marketingu a tiskový mluvčí V.J.,

 

=

Související obrázky:

Similar Articles

Nahoru