Nacházíte se
Úvodní stránka > Fotbal > Liberec přivítá kyperskou Larnaku

Liberec přivítá kyperskou Larnaku

Poslední překážkou v cestě do základní skupiny Evropské ligy bude Slovanu Liberec tým AEK Larnaka z Kypru. Rozhodl páteční los ve švýcarském Nyonu.

První utkání se odehraje 18. srpna, odvety jsou pak na pořadu ve čtvrtek 25. srpna. Slovan by měl zahájit dvojzápas na půdě soupeře, o týden později se v odvětě představí na stadionu U Nisy.

Trenér Jindřich Trpišovský po losu nebyl příliš nadšený. „Před hodinou se mě majitel klubu ptal, koho bych si nepřál. Řekl jsem, že Larnaku. Je to nejtěžší možný soupeř z pětice týmů co přicházely v úvahu. Larnaka v předkole vyřadila Spartak Moskva, když dokázala vyhrát 1:0 na jeho hřišti,“ informoval trenér, který zároveň upozornil, že hráče nečeká snadný soupeř.

V sestavě spoléhá kyperský celek především na cizince. „Larnaka není kyperský tým, ale španělsko-brazilský. V základní sestavě hraje osm  španělských hráčů, kteří hráli ve Španělsku první ligu a dva Brazilce. Takže to je velice silný soupeř,“ dodal Trpišovský.

Trenér Slovanu před losem poznamenal, že by rád tak v důležitém zápase narazil na soupeře, o kterém se dá získat mnoho informací. Jenže to už neplatí. „Ještě nezačali hrát nejvyšší soutěž, což je pro nás nepříjemné, neboť se nám těžko budou dávat dohromady informace, takže budeme muset vycházet pouze z odehraných předkol,“ uzavřel Trpišovský.

Čtsa, kc, zdroj: www.fcslovanliberec.cz

 

Související obrázky:

Similar Articles

Nahoru