Nacházíte se
Úvodní stránka > Fotbal > Slavia se utká s bruselským Anderlechtem

Slavia se utká s bruselským Anderlechtem

Fotbalisty Slavie čeká v play off Evropské ligy belgický Anderlecht s kterým vypadla v roce 2005 v třetím předkole Ligy mistrů.

V minulém předkole belgický tým neuspěl s Rostovem, s kterým Pražané v letní přípravě remizovali 3:3. V minulém ročníku Evropské ligy postoupil Anderlecht, kde v minulosti působil bývalý hráč Slavie a současný vedoucí mužstva Stanislav Vlček až do osmifinále.

Ve třetím předkole nového ročníku narazil belgický tým na Rostov, s nímž v Rusku remizoval 2:2, ale doma nezvládl odvetu a prohrál 0:2.

Slávisté se střetnou v prvním utkání s vicemistrem minulé sezony belgické ligy 18. srpna v pražském Edenu. První utkání se odehraje za dva týdny 18. srpna. Odveta se odehraje o týden později 25. srpna v Bruselu.

„Já jsem si samozřejmě Anderlecht přál, ale když se zúžil okruh soupeřů, tak jsem tomu věřil. „Jsem rád, že jsme Anderlecht dostali, protože se tam opět po delší době vrátím. Ne jako hráč, ale bude to určitě dost příjemné,“ řekl Stanislav Vlček, který v Bruselu působil na konci minulého desetiletí.

Anderlecht Brusel se utká se Slavií po více než deseti letech, kdy patřil k evropským stálicím. „V delší době už nejsou pravidelným účastníkem Ligy mistrů, ale pořád mají obrovskou herní kvalitu, takže jsou v Belgii top klubem. Nebude nás čekat nic jednoduchého, ale hratelný jsou. Myslím si, že šanci na postup máme, pokud se dobře připravíme a zvládneme, zejména domácí utkání,“ doplnil Vlček.

Trenér Dušan Uhrin je s losem spokojený, navíc se těší na opět skvělou atmosféru při domácím utkání v Edenu. „Jsme spokojený s losem, který je, ale těžký. Ale nemohli jsme si moc vybírat, bylo tam akorát jedno slabší mužstvo, jinak velice těžké týmy. Těším se, že přilákáme velký počet diváků na stadion, takže bude Eden úplně plný. Záleží hodně na nás, jestli postoupíme,“ řekl po losu trenér Dušan Uhrin.

Slávistický útočník Milan Škoda si přál italské Sassuolo, ale Anderlecht ho rozhodně nezklamal. „Myslím si, že soupeř má v sobě všechno, velkou atraktivitu a herní kvalitu, což znamená, že jeto kvalitní tým a těžký soupeř. Přesto věřím v naději na postup,“ řekl na adresu soupeře.

Slavia se dostala svojí bojovností do rozhodujícího play-off Evropské ligy, kde mají co ztratit. „Můžeme hodně ztratit, že nepoustoupíme, což by nás hodně mrzelo. Víme, že Anderlecht je těžký soupeř a bude favoritem, ale my uděláme všechno pro to, abychom postoupili a jim to co nejvíce zkomplikovali,“ doufá Škoda.

Příprava na Anderlecht začala prakticky po losu. „Musíme si zjistit o nich všechno, o víkendu už posíláme na jejich ligové utkání Honzu Kmocha. Věřím, že budeme vědět každý detail,“ dodal trenér.

Milan Škoda losování prospal. „Já se dostal do postele po návratu z Portugalska až v půl desáté, tak jsem si na tři hodiny zdřímnul. Ale když jsem se probudil, tak jsem se dozvěděl koho jsme dostali,“ řekl na závěr nejlepší slavistický střelec.

Čtsa, kc, zdroj: www.slavia.cz

 

 

 

 

Související obrázky:

Similar Articles

Nahoru