Nacházíte se
Úvodní stránka > Fotbal > Sparta přivítá na Letné Sönderjysk

Sparta přivítá na Letné Sönderjysk

Páteční los play-off Evropské ligy určil v Nyonu, že sparťané v boji o účast v základní skupině změří síly s dánským SønderjyskE.

První utkání odehraje Sparta 18. srpna v Dánsku, odvetu o týden později 25. srpna na Letné.

Mužstvo SønderjyskE se v minulém ročníku dánské nejvyšší fotbalové soutěže umístilo na druhé příčce, devět bodů za vítězným týmem FC Kodaň.

Dánský tým byl nasazen do druhého předkola Evropské ligy, v němž svedl dramatický souboj s norským Strømsgodsetem, když doma zvítězil 2:1, venku v odvetě stejným výsledkem podlehl a postup musel potvrdit až v prodloužení. Ve třetím předkole Dány čekalo těžké utkání na půdě Zaglebie Lubin, kde sice zvítězili 2:1, v odvetě se dost nadřeli, ale nakonec postoupili po remíze 1:1.

SønderjyskE tým hraje svá domácí utkání v Sydbank Parku s kapacitou 10000 diváků.

Sparta stejně jako před rokem spadla do play off Evropské ligy po neúspěchu v předkole Ligy mistrů, kde tentokrát nestačila na Steau Bukurešť. V minulém ročníku evropské soutěže se nakonec letenský celek probojoval  až do čtvrtfinále, takže proti pohárovému nováčkovi Sönderjyske by měl být favoritem.

„Minulou sezonu skončili druzí za Kodaní a o jednu pozici předčili Midtjylland, který je také v play off Evropské ligy,“ řekl po losu trenér Sparty Zdeněk Ščasný. „V tuhle chvíli je nejdůležitější, abychom se připravili na zápas co nejlépe. Okamžitě začínáme shánět veškeré potřebné informace o soupeři, neboť postup je jasnou prioritou,“ dodal.

Dánský celek v této sezóně zatím odehrál tři ligové zápasy, ve kterých získal bod za remízu v zápase s Horsens. V dalších dvou zápasech podlehl proti týmům Aarhus a Lyngby.

„Nejbližší ligový zápas hrají tuto neděli, kdy hostí FC Kodaň, takže je pojedeme sledovat, zároveň po losu dáváme dohromady, kdo do Dánska vyrazí a současně připravujeme ty nejdůležitější materiály a informace,“ dodal trenér.

Čtsa, foto, zdroj: www.sparta.cz

 

Související obrázky:

Similar Articles

Nahoru