Nacházíte se
Úvodní stránka > Fotbal > Karviná nedokázala zúročit přesilovku s Brnem remizovala 1:1

Karviná nedokázala zúročit přesilovku s Brnem remizovala 1:1

Fotbalisté Karviné remizovali v domácí prvoligové premiéře ePojisteni.cz s Brnem 1:1. Do vedení poslal nováčka ve druhém kole svým třetím gólem v sezoně slovenský útočník Pavol Jurčo, ale jednogólovou remízu zařídil o deset minut později brněnský kanonýr Jakub Řezníček. Zbrojovka ve svém úvodním zápase nového ročníku remízu nakonec udržela, přestože celý druhý poločas hrála bez vyloučeného Radka Buchty.

Domácí premiéra karvinských začala velice opatrně, spíše se zaměřila na zajištěnou obranu a rychlé brejkové akce, tím získali brněnští územní převahu, která ale postrádala finální zakončení.

Přesto se do první gólové šance dostali domácí v 28. minutě, kdy stoper Hošek našel dlouhým pasem za hostující obranu nabíhajícího Jurču, který si přízemní střelou připsal svůj třetí gól v sezoně.

Hosté se po inkasovaném gólu vzchopili a z herní nepatrné převahy a po deseti minutách vyrovnali, když tečovanou střelu Lutonského brankář Laštůvka reflexivně vyrazil, ale dorážku Řezníčka už nestačil odvrátit.

V závěrečných minutách prvního poločasu bylo Brno aktivnější a moc nescházelo, aby se ujalo vedení Litsingem, který se uvolnil přes domácí obranu, ale pokus k tyči gólman Laštúvka pohotově vyrazil.

Hned po několika sekundách druhé půle fauloval nebezpečně hostující Buchta, obdržel druhou žlutou kartu a zároveň poslal své spoluhráče do dlouhé přesilovky.

V poslední dvacetiminutovce si domácí vypracovali několik brankových příležitostí, nejprve střelu Zeleného z voleje zneškodnil perfektním zákrokem brankář Melichárek. Následně si brněnský brankář poradil s nepříjemnou střelou střídajícího Panáka, který se v nastavení ještě dostal do slibné gólové situace, ale gólové zakončení neproměnil.

Trenér Karviné Jozef Weber: „Prvních třicet minut bylo vyrovnaných, oba mančafty výborně takticky pracovaly. Zápasu prospěl náš gól, pak už to mělo šťávu. Pozitivně vnímám správné reagování našich hráčů na vyloučení brněnského fotbalisty, ale bohužel jsme této výhody nevyužili. Každopádně kluci zápas odmakali, což ocenili i lidé na stadionu.“

Trenér Brna Svatopluk Habanec: „Gratuluji soupeři ke krásnému stadionu. Je fajn, že liga má další takový stánek. S bodem jsme nakonec spokojení, přestože jsme do Karviné jeli s většími ambicemi. Po vyloučení jsme už museli hrát v hlubokém bloku a nakonec ustáli domácí tlak i díky výborným zákrokům brankáře Melichárka.“

MFK Karviná – FC Zbrojovka Brno 1:1 (1:1)

Branky: 28. Jurčo – 38. Řezníček. Rozhodčí: Příhoda – Koval, Pochylý.  ŽK: Laštůvka, Budínský – Buchta. ČK: 46. Buchta. Diváci: 4 522.

Karviná: Laštůvka – Janečka, Dreksa, Hošek, Eismann (87. Puchel) – Šisler – Voltr (76. Panák), Budínský, Okleštěk (46. Moravec), Zelený – Jurčo. Trenér: Weber.

Zbrojovka Brno: Melichárek – Hyčka, Vraštil, Kijanskas, Lutonský – Buchta – Litsingi (90. Šural), Škoda (85. Sedlák), Lacko, Štohanzl (79. Pašek) – Řezníček. Trenér: Habanec.

Čtsa, jk., foto,

 

Související obrázky:

Similar Articles

Nahoru