Nacházíte se
Úvodní stránka > Fotbal > Nečekaná dvoubodová ztráta mistra! Plzeň remizovala doma s Bohemians

Nečekaná dvoubodová ztráta mistra! Plzeň remizovala doma s Bohemians

Před samotným začátkem zápasu uctily zaplněné ochozy Doosan Areny minutou ticha brankářskou legendu Josefa Čalouna a fanouška Rostislava Picku.

První branka na sebe nenechala dlouho čekat. Neuběhlo ani deset minut, když se David Limberský po skvělé průnikové přihrávce prodral do vápna a před prázdnou brankou vybídl ke skórování Jana Kopice. Tomu nedělalo problém trefit odkrytou část branky a otevřít gólový účet zápasu 1:0!

Ve třiadvacáté minutě si oba role otočili, ale Limberského zakončení mířilo metr vedle levé tyče. Po deseti minutách ohrozil Budinského v brance Bohemky z bezprostřední blízkosti Krmenčík. Hostující gólman dokázal míč pohotově vyrazit. To se ale nepodařilo na druhé straně Kozáčikovi a od 36. minuty tak byl stav znovu nerozhodný. Prosadil se Martin Hašek a určil poločasový výsledek.

V úvodu druhé půle se do zakončení dvakrát dostal Roman Hubník, poprvé ale netrefil míč ideálně nohou, o chvíli později mu v gólové hlavičce zabránil protihráč. Plzeň se snažila svého soupeře unavit kombinačním fotbalem, při kterém často držela míč, gólových šancí ale nepřibývalo.

Proto se trenér Pivarník rozhodl okysličit ofenzivu svého týmu a v 60. minutě poslal na hrací plochu místo záložníka Milana Petržely útočníka Marka Bakoše.

V 64. minutě mohl přidat svou druhou branku v zápase hostující Hašek, jenž postupoval zcela sám na Kozáčika. Plzeňská jednička ale svůj tým v klíčovém okamžiku podržela.

V 70. minutě vyměnil navrátilce do sestavy Radima Řezníka na hrací ploše Jan Kovařík. A byl to právě levonohý záložník, který se pokusil o devět minut později překvapit Budinského. S jeho skákavou střelou si ale pražský gólman poradil. V jednaosmdesáté minutě využil Roman Pivarník i třetí možnosti ke střídání, Patrika Hrošovského nahradil Jakubem Hromadou, jenž si tak připsal premiéru v plzeňském dresu.

V 84. minutě se sice viktoriánům podařilo dostat míč do sítě, branka ale nebyla pro porušení pravidla o ofsajdu uznána. V devadesáté minutě střílel tvrdě Kopic, proti míči z jeho kopačky se ale dokázal brankář hostí vymrštit. Nastavený čas přinesl ještě přímý volný kop Jana Kovaříka, jenž ale skončil pouze v rukavicích Budinského. Zápas tak skončil remízou 1:1.

„Zápas jsme začali aktivně a dokázali jsme jít po pěkné akci do vedení. Následně jsme v některých situacích nebyli zodpovědní. Dostali jsme zbytečný gól, kdy jsme byli v bloku a někdo z hráčů nezachytil svého soupeře. Po vyrovnání si Bohemka začala víc věřit a první poločas tak pro nás nebyl moc dobrý,“ hodnotí Roman Pivarník. „Ve druhém poločase jsme ukázali snahu, ale v takových utkáních je to už pozdě. Neměli jsme dopustit vyrovnání. Je škoda, že jsme vypracované šance nedotáhli až ke vstřelení branky,“ dodává plzeňský trenér.

„Jsme s výsledkem spokojeni, který očekával málokdo. Musím hráčům poděkovat a zároveň vznést silný kompliment, jakým způsobem naplnili strategii zápasu, kterou dostali od trenérů, jak to odběhali a odmakali. Myslím ale, že remíza je zasloužená,“ zhodnotil trenér Bohemky Koubek

„Dali jsme branku a mohli jít i do vedení, ale neříkám, že bychom vyhráli. Martin Hašek měl tisíciprocentní šanci a Matúš (Kozáčik) domácí podržel. Hráli jsme, na co máme. Strategie je jedna věc a druhá je, jak se to naplní. Jakákoliv taktika bude pro kočku, když to mužstvo neodjezdí. Tenhle atribut tam mužstvo dneska mělo. Že bych to bral nějak prestižně, to ne. Myslím, že jsem tady něco dokázal, takže něco dokazovat nemám zapotřebí. Těšil jsem se sem hlavně na známé a dobré přátele,“ dodal Koubek.

FC Viktoria Plzeň – Bohemians Praha 1905 1:1 (1:1)

Branky: 10. Kopic – 36. Hašek. Rozhodčí: Orel – Kubr, Arnošt.  ŽK: Hořava – Gajič, Švec, Dostál, Bartek, Jeslínek. Diváci: 10 890.

Viktoria Plzeň: Kozáčik – Řezník (71. Kovařík), Baránek, Hubník, Limberský – Hrošovský (81. Hromada), Hořava – Petržela (60. Bakoš), Kolář, Kopic – Krmenčík. Trenér: Pivarník.

Bohemians Praha 1905: Budinský – Dostál, Krch, Gajič, Havel – Švec – Hašek (87. Jindřišek), Hubínek, Jirásek, Čížek (62. Jeslínek) – Kuchta (69. Bartek). Trenér: Koubek.

Čtsa, zdroj: www.fcviktoria.cz

 

Související obrázky:

Similar Articles

Nahoru