Nacházíte se
Úvodní stránka > Ostatní > Letní florbalový svátek je tu. Sokol se na Czech Openu poprvé představí v Elitě

Letní florbalový svátek je tu. Sokol se na Czech Openu poprvé představí v Elitě

Pardubický klub si díky loňskému zlatu v kategorii PRO zajistil historicky první účast v elitní kategorii. Los Czech Openu ho navíc přiřadil do jedné z nejatraktivnějších základních skupin, ve které ho čekají Vítkovice, švýcarský Köniz a švédské Pixbo.

Sokolu se na jednom z vrcholů letní přípravy tradičně daří, o čemž svědčí kompletní medailová sbírka z posledních tří ročníků v kategorii PRO. Účast v elitní kategorii je ale pro celý klub jedním z milníků. „Všichni se hrozně těšíme, nevím, co víc jsme si mohli přát. Hned v základní skupině nás čekají oba loňští finalisté (Pixbo a Köniz) a já věřím, že právě zápasy proti nejlepším týmům světa nám ukáží, kde jsou naše největší rezervy. Zároveň bych si moc přál, aby to pro hráče byl impuls k tomu, aby na sobě ještě víc pracovali, abychom se těmto týmům alespoň přiblížili,“ říká trenér Ondřej Vichr.

V prvním utkání čeká Sokol jeden z nejpopulárnějších a nejúspěšnějších celků světa – Pixbo Wallenstam. Kádr vítěze loňského ročníku Czech Openu je nabitý hvězdnými jmény a reprezentanty, v čele s kapitánem Martinem Östholmem či Patrikem Malmströmem. Podobně zvučným soupeřem je rovněž Floorball Köniz. Poražený celek švýcarského superfinále má v Praze opět ty nejvyšší ambice. V posledním utkání ve skupině pak Východočeši vyzvou českého superfinalistu – Vítkovice, které dobře znají z Tipsport Superligy. Jediným hráčem, který má s elitní kategorií Czech Openu zkušenosti je Martin Zozulák, který si ji zahrál ještě v dresu pražského Chodova. „Už dlouho jsem nehrál proti takhle kvalitním soupeřům a sám jsem zvědavý, jak se s tím popereme. Bude to obrovská škola pro všechny naše hráče a jsem rád, že konečně všichni poznají, jak vypadá opravdu TOP florbal přímo na hřišti. Z tohoto hlediska je důležitost turnaje opravdu veliká, nicméně naším hlavním cílem je úspět v Superlize,“ vyhlašuje před turnajem pardubický kanonýr.

Na pardubické soupisce figuruje před turnajem třiadvacet hráčů a tři brankáři. Trenéři se rozhodli dát šanci všem, kteří jsou momentálně s týmem v letní přípravě. Jedno jméno však možná překvapí. Číslo sedm totiž opět oblékne obránce Adam Šťastný, který před sezónou v A týmu skončil. „Adam měl posledních pár let velké přání, aby si zahrál proti špičkovému švédskému týmu v elitní kategorii Czech Openu. Tím, že byl součástí loňského zlatého týmu, jsme se mu rozhodli vyhovět a zařadit ho do sestavy pro utkání s Pixbem,“ vysvětluje celou situaci Ondřej Vichr.

Ještě před začátkem turnaje sehraje Sokol ve středu večer přátelský zápas proti Könizu U21. Trenérský tým Sokola věří, že následující dny posunou celý tým dopředu. „Naším cílem v Praze bude nasbírat zkušenosti především ze zápasů s Pixbem a Könizem, které budeme moci zúročit v sezóně. Dále chceme odehrát kvalitní utkání proti Vítkovicím a postoupit z prvního kola play off,“ dodává Vichr.

Do Prahy míří také další pardubické týmy. V juniorské kategorii se představí svěřenci trenéra Ladislava Štancla, kteří za sebou mají vítězný víkendový turnaj v rámci Olympijského parku Pardubice. Na Czech Open odjíždí junioři v plné sestavě, výjimku tvoří pouze junioři zapojení do A týmu. „Víkendový turnaj by měl být pro hráče vzpruhou a zároveň motivací do další práce. Jakou mělo toto vítězství váhu uvidíme až během zápasů na Czech Openu, ale chtěli bychom předvést mnohem lepší a organizovanější hru, než tomu bylo v červenci na Prague Games. Cílem bude odehrát co nejvíce zápasů, zapracovat na systému hry a posunout individuální hráčské výkony zase o kus dál,“ doplňuje Ladislav Štancl. Na Czech Openu se představí rovněž pardubické ženy, pro které to bude první větší test pod novým trenérským vedením.

Rozpis zápasů pardubických týmů:

Muži Elita:

11.8. 14:00 Sokol Pardubice – Pixbo Wallenstam IBK (Vinohrady)

11.8. 19:30 Floorball Köniz – Sokol Pardubice (Podvinný Mlýn)

12.8. 10:40 Sokol Pardubice – 1. SC Tempish Vítkovice (Vinohrady)

Junioři:

11.8. 9:10 Florbal Chomutov – Sokol Pardubice (Hamr Braník)

11.8. 11:30 Sokol Pardubice – Black Angels (Hamr Braník)

12.8. 9:50 Florbal Chodov Blue – Sokol Pardubice (Hamr Braník)

Ženy Open:

11.8. 8:40 Wizards DDM Praha 10 – Sokol Pardubice (VŠE)

11.8. 16:20 Sokol Pardubice – FBK Polanska Banda Ženske (VŠE)

12.8. 8:40 Phoenix Fireball SC – Sokol Pardubice (Kotlářka)

Více informací naleznete na www.florbalpardubice.cz nebo facebook.com/sokolpardubice.

Jakub Burian, Sokol Pardubice,

 

 

Související obrázky:

Similar Articles

Nahoru