Nacházíte se
Úvodní stránka > Fotbal > Dukla v MOL Cupu pokračuje. Převýšov porazila 3:0

Dukla v MOL Cupu pokračuje. Převýšov porazila 3:0

Druhé kolo MOL Cupu narušil hustý déšť, ale cestě za vítězstvím to nebránilo. Brankově se hned ze začátku utkání prosadil Peter Olayinka. Druhou branku přidal ve druhém poločase Marek Hanousek a v závěru utkání upravil na 3:0 Róbert Kovaľ.

Dukla vstoupila do utkání s převahou a po většinu času držela míč na své útočné půlce a v 6. minutě šla zaslouženě do vedení. Néstor Albiach vyslal střelu na přední tyč, kterou do sítě dorazil PETER OLAYINKA. Po vstřelené brance se hra vyrovnala. Domácí začali být odvážnější a hnali se do útoku, ale velké brankové ohrožení z toho nebylo.

Ve 27. minutě vystrčil Hanousek po levé straně Olayinku, ten z levého rohu hřiště přihrál do vápna nabíhajícímu Čajičovi. Jeho střelu mířenou bod břevno domácí brankář Petr vytěsnil nad branku. O pár minut později poslal míč do vápna z pravé strany převýšovský Veselka, k zakončení se dostal Sedláček, míč mířil nad branku. V závěru poločasu mohla Dukla odskočit na rozdíl dvou branek. Odražený míč se dostal k Beauguelovi, který sám před brankářem přízemní střelou na zadní tyč těsně minul. Brankou neskončila ani následná akce. Centr Beauguela našel ve vápně Tetoura, ale ani ten nedokázal dát míči správný směr.

Druhý poločas začal v podobném duchu. Dukla měla převahu a hned ve 48. minutě se sám uvolnil Čajič a z kraje šestnáctky vyslal míč bohužel nad branku. Převýšov dokázal odpovědět o tři minuty později. Kraják vyvezl míč středem hřiště, poslal mezi hostující obranu míč Tomášovi Labíkovi, ten v dobré pozici trefil brankáře Radu. Z následné akce Dukly vzešla dobrá branková příležitost, Olayinka přihrál míč nalevo Beauguelovi, ten těsně minul branku.

V 54. minutě šla Dukla do dvoubrankového vedení. MAREK HANOUSEK si sám našel dobrou střeleckou pozici a zhruba z 20 metrů umístil míč přesně k levé tyči, od které se odrazil do branky. Střelec druhé branky potrápil domácího brankáře v 81. minutě. Brankář Petr skvělým zákrokem míč vyrazil, ale nebylo mu to nic platné. Odraženého míče se zmocnil RÓBERT KOVAĽ a s pomocí levé tyče zvýšil na 3:0. Juroška v posledních minutách prošel z půlky až před velké vápno, odkud vypálil, střela však skončila nad brankou.

Trenér Jaroslav Šilhavý: „Jsme spokojeni s postupem i s výsledkem. Myslím si, že v prvním poločase jsme měli více šancí na to, abychom se mohli dříve zklidnit. Tím, že jsme je neproměnili, tak to bylo delší dobu 1:0 a soupeř ještě cítil šanci. Poté se nám povedlo přidat dvě branky. Soupeř měl v celém zápase dvě nebezpečné střely, jinak jsme ho do ničeho nepustili. Jsem rád, že jsme splnili úkol a roli favorita tím, že jsme postoupili dál.“

FK Převýšov – FK Dukla Praha 0:3 (0:1)

Branky: 6. Olayinka, 54. Hanousek, 81. Kovaľ. ŽK: 42. Jarkovský, 74. Veselka, 87. Novák. Rozhodčí: Pechanec – Melichar, Myška.

FK Převýšov: Petr – Veselka, Černý, Jarkovský (K), Špidlen – Labík T., Sedláček, Kraják (70. Věchet) – Doležal (78. Novák), Baslín, Labík J (60. Krejčí).

FK Dukla Praha: Rada – Miloševič, Štetina, Smejkal, Preisler – Tetour, Hanousek (K), Čajič (85. Juroška) – Manzia (27. Beauguel), Olayinka, Néstor (46. Kovaľ).

Kristýna Kratochvílová, Tisková mluvčí, FK Dukla Praha a.s.

 

Související obrázky:

Similar Articles

Nahoru