Nacházíte se
Úvodní stránka > Fotbal > Plzeň zapomněla na ztrátu bodů s Bohemians, v Příbrami vyhrála 3:0

Plzeň zapomněla na ztrátu bodů s Bohemians, v Příbrami vyhrála 3:0

Fotbalisté Plzně vyhráli v předehrávce 3. kola první ligy na hřišti Příbrami po výborném výkonu zaslouženě 3:0 a tak se připravili na play off Ligy mistrů.

Plzeň udělala opět po remíze s Bohemians několik změn v základní sestavě a poprvé nasadila do hry posily Hromadu a Bakoše. V domácí sestavě k žádným změnám po porážce v minulém kole s Boleslaví nedošlo.

Velice důležitý moment nastal pro domácí ve 3. minutě, kdy chyboval plzeňský bek Matějů a do gólové šance se dostal domácí Majtán, který nedokázal před vyběhnutým brankářem Kozáčikem zakončit a jeho snaha skončila nad brankou. Po několika minutách se Viktoria rozehrála a v 7. minutě Matějů trefil tvrdou střelou břevno.

Obhájce mistrovského titulu poslal do vedení z pokutového kopu Marek Bakoš, do poločasu zvýšil hlavičkou Michal Ďuriš. V úvodu druhého poločasu se prosadil dorážkou Jan Kovařík. Naopak Příbram podala průměrný výkon a v nové sezoně jako jediná ještě nebodovala.

Ve 24. minutě Viktorka již udeřila, kdy přímý kop Bakoše vyrazil brankář Hruška před sebe a chybu se snažil napravit faulem Hubníka, ale Hejda z dorážky skóroval. Sudí gól z důvodu ofsajdu neuznal, ale odpískal za faul domácího gólmana penaltu. Pokutový kop s velkou jistotou Bakoš proměnil a zároveň si připsal první gól po návratu do Plzně.

V závěru prvního poločasu ukončil své střelecké trápení v nové sezoně Ďuriš, když si hlavou naběhl na rohový kop Kopice a poslal míč na zadní tyč.

Hned v úvodu druhého poločasu se uvolnil Ďuriš po pravé straně přes obránce, jeho následný centr do vápna propustil Bakoš na dobíhajícího Kovaříka, který navýšil vedení do odkryté branky.

Příbram si v následujících minutách vytvořila mírnou herní převahu, kterou ale nedokázala zúročit, přestože hráli viktoriáni od 73. minuty v oslabení, kdy byl vyloučen Kopic po druhé žluté kartě. Přesto se plzeňští s přehledem ubránili. Příbram opět po porážce v nové sezoně čeká na zisk bodů a první vstřelený gól. Vzájemná bilance z posledních čtyř vzájemných zápasů hovoří pro Plzeň, skórem 2:16.

„Ve druhé minutě jsme neproměnili vyloženou gólovou šanci, kterou měl Majtán proměnit. Zejména na začátku utkání. Nevím, co se tam před penaltou událo. Druhý gól byl zbytečný, protože jsme si standardky soupeře ukazovali a trénovali. Dnes nemohu chválit tým za výkon, jen jednotlivce. Od Majtána a Pilíka čekám více. Udělala se velká změna v kádru, aby to nedopadlo hůře než v minulé sezoně. Mužstvo pracuje dobře, chybí akorát herní hodnota a osobní odvaha v průběhu utkání. Když neproměníte šance, tak nemáte šanci na bodový zisk,“ zhodnotil trenér Příbrami Martin Pulpit.

„Řekli jsme si několik věcí po zápase s Bohemkou. Měli jsme dost času pracovat na zrychlení hry, kterou jsme se prezentovali. Matějů udělal v úvodu hrubou chybu, což se mohlo pro nás vyvíjet špatně. Ale přežili jsme to a začali jsme přehrávat soupeře, zejména centry ze stran. Byli jsme hodně nebezpeční po standardkách. Škoda, že se nechal vyloučit Kopic, neboť za stavu třígólového vedení byl faul na půlce zbytečný. Byl to náš nejlepší výkon v sezoně, zápasy venku nejsou lehké. Jsem velice rád, že jsme vyhráli a dali tři góly, navíc se trefil Bakoš a Ďuriš,“ řekl po zápase Roman Pivarník trenér Plzně.

1.FK Příbram – FC Viktoria Plzeň 0:3 (0:2)

Branky: 24. Bakoš z pen., 37. Ďuriš, 48. Kovařík. Rozhodčí: Hrubeš – Pospíšil, Hrabovský. ŽK: Chaluš, Hruška, Rezek, Divíšek – Hromada, Kopic, Kovařík. ČK: 73. Kopic. Diváci: 3381.

Příbram: Hruška – Tregler, Chaluš, Divíšek, Ferrara – Trapp, Krameš – Peltier (75. Brandner), Pilík (53. Pecháček), Rezek (84. Burnání) – Majtán. Trenér: Pulpit.

Viktoria Plzeň: Kozáčik – Matějů, Hejda, Hubník, Limberský – Hořava, Hromada (86. Kučera) – Kopic, Bakoš (76. Rajtoral), Kovařík – Ďuriš (81. Krmenčík). Trenér: Pivarník.

Čtsa, kc, foto vp.,

 

Související obrázky:

Similar Articles

Nahoru