Nacházíte se
Úvodní stránka > Fotbal > Pokažená premiéra trenéra Kalvody

Pokažená premiéra trenéra Kalvody

V utkání mezi Mladou Boleslaví a Karvinou v 3. kole si premiéru na lavičce Středočechů odbyl nový kouč Leoš Kalvoda, který vsadil na stejnou základní sestavu jako Karel Jarolím, který odešel k národnímu týmu.

Už v první minutě prověřil gólmana Laštůvku z dvaceti metrů Rada, bývalý reprezentační brankář míč vyrazil a Magera z dorážky nastřelil břevno. Následně se dvakrát snažil o vedení domácí Jánoš a ve vyložené gólové šanci neuspěl ani Chramosta, který nedokázal hostujícího brankáře zblízka prostřelit. Ve 43. minutě se domácí dočkali, když Magera našel ve vápně volného Radu, ten se uvolnil přes dva obránce a míč poslal umístěnou střelou k tyči.

Po změně stran Karviná hned z první vážnější akce udeřila. Po rohovém kopu vznikla v domácím vápně skrumáž, míč si zpracoval Janečka a vyrovnal.

Po dvou minutách hry se po levé straně dostal Šisler před brankáře Diviše a tvrdou střelou na zadní tyč skóroval a hosté se ujali vedení. Následně mohl Šisler náskok hostů ještě zvýšit, ale těsně minul branku.

Boleslav se snažila alespoň srovnat, jenže Jánošova střela skončila vedle tyče a v poslední minutě nevyužil dobrou střeleckou pozici střídající Klobása, který si při zakončení nastřelil vlastní ruku.

Středočeši doma prohráli přesně po roce, když naposledy na jejich hřišti vyhrála Sparta v srpnu 2015. Jinak mají výbornou bilanci na hřištích soupeřů, kde prohráli jen tři zápasy.

„Utkání se mi hodnotí dost těžko. Byl to můj první zápas na postu trenéra Mladé Boleslavi a navíc skončil nepříznivým výsledkem. Karviná si v průběhu zápasu vypracovala tři šance a dvě z nich proměnila, ale fotbalový život je takový,“ litoval Kalvoda.

FK Mladá Boleslav – MFK Karviná 1:2 (1:0)

Góly: 43. Rada – 58. Janečka, 59. Šisler. Rozhodčí: Houdek – Moláček, Mokrusch. ŽK: Magera, Rada – Eismann, Jurčo. Diváků: 3677.

Mladá Boleslav: Diviš – Pauschek (81. Takács), Kúdela, Hůlka, Fleišman – Jánoš, Rada – Vukadinovič (71. Klobása), Magera, Kalabiška (65. Přikryl) – Chramosta.

Karviná: Laštůvka – Janečka, Dreksa, Hošek, Eismann – Šisler (89. Panák) – Zelený, Moravec, Budínský (84. Košťál), Voltr – Jurčo.

Čtsa, ph., foto fkmb.,

Související obrázky:

Similar Articles

Nahoru