Nacházíte se
Úvodní stránka > Fotbal > Vítězslav Lavička: Čeká nás maturita o postup na mistrovství Evropy

Vítězslav Lavička: Čeká nás maturita o postup na mistrovství Evropy

Reprezentace do 21 let sehraje klíčové zápasy o postup na mistrovství Evropy v Černé Hoře a Belgii v nejsilnějším možném složení. Nominaci dnes oznámil trenér na tiskové konferenci trenér Vítězslav Lavička.

Ten může využít i Václava Černého, Patrika Schicka či Tomáše Součka, o kterých se uvažovalo i s posunem do národního A-týmu. „V naší nominaci je několik jmen, která jsou skloňována v souvislosti s áčkem. Úzce jsme s Karlem Jarolímem a Jaromírem Šeterlem spolupracovali,“ řekl Lavička.

„Pracovali jsme v širším týmu, průběžně se to vykomunikovávalo. Výsledek diskuzí byl, že zatím zůstávají v týmu jednadvacítky. Nejužší diskuze byla u Patrika Schicka. Řešili se i Černý a Souček, ovšem Černý nenastupuje za první tým Ajaxu a Souček střídá lepší výkony se slabšími,“ vysvětlil Šeterle.

Jednadvacítku čekají klíčové zápasy v boji o postup na mistrovství Evropy. Momentálně vede svou kvalifikační skupinu o pět bodů před Černou Horou a Belgií, na jejichž hřištích se nyní představí. Potřebuje tak s oběma uhrát alespoň remízy.

„Čeká nás maturita. Máme slibně rozjetou kvalifikaci a tyto zápasy jsou pro nás zápasy pravdy. S Černou Horou jsme doma nešťastně remizovali 3:3, je to nepříjemné mužstvo, má šikovné ofenzivní hráče. Dokázali zvítězit v Belgii, tabulka se tak ještě více vyrovnala. Čeká nás tam náročný zápas. A také v Belgii to pro nás bude další důležitý klíč pro postup,“ dodal Lavička.

NOMINACI reprezentace do 21 let pro zápasy v Černé Hoře a v Belgii NAJDETE ZDE.

Čtsa,foto, zdroj: www.fotbal.cz

 

Související obrázky:

Similar Articles

Nahoru