Světový pohár hokejistů je přede dveřmi a tak v neděli 4.září se sejde v Praze naše reprezentační mužstvo. Bude trénovat  v O2 aréně. Vrcholem přípravy budou dvě utkání s Ruskem, 8.září v Petrohradu a 10.září v  Praze.

Do zámoří odcestuje tým 11.září, kde v Pittsbutghu bude mít poslední test před pohárovými boji s výběrem Ameriky. Potom už čekají tři zápasy  Světového poháru v hale Air Canada v Torontu: 17. září s Kanadou, 19.s výběrem Evropy a 22. září s USA.  Do semifinále, stejně jako z druhé skupiny, postupují první dva. Semifinálová utkání turnaje, jehož pořadateli jsou NHL a NHLPA, budou na programu 24. a 25. 9. 2016, finálové souboje 27. a 28. 9. 2016, případný rozhodující zápas 1. 10. 2016.

Trenér mužstva Josef Jandač na tiskové konferenci v Praze oznámil, že kapitánem týmu bude, opět jako na MS v Rusku Tomáš Plekanec a jeden z možných jeho zástupců má být  Krejčí.

Ovšem kolem tohoto špičkového útočníka přece jenom panují obavy, zda bude  stoprocentně schopen sehrát těžký turnaj. Manažer reprezentace Martin Ručinský je s ním v neustálém kontaktu, rozhodující zřejmě budou pro  Krejčího zatěžkávací zkoušky tento týden v Bostonu.

V pořádku má být Hertl po těžším zranění v závěru sezóny, stejně tak je vybaveno uvolnění  Sobotky z Omsku, tedy jediného hráče, zařazeného do týmu z KHL.

ČTSA(ph), foto čslh,

 

Související obrázky:

Similar Articles