Nacházíte se
Úvodní stránka > Fotbal > Generálka české fotbalové reprezentace se povedla!

Generálka české fotbalové reprezentace se povedla!

Premiéra nového kouče národního týmu Karla Jarolíma se plně povedla dle jeho představ. Jeho svěřenci porazili v přípravném zápase před nedělní kvalifikací se Severním Irskem o účast na MS 2018 v Mladé Boleslavi Arménii 3:0 góly Ladislava Krejčího, Václava Kadlece a Jana Kopice.

Český celek opět potvrdil, že premiéry pod novými trenéry většinou zvládá. Z devíti koučů v samostatné historii českého fotbalu prohrál první zápas Michal Bílek v roce 2009, který s reprezentačním týmem na turnaji v Al Ajnu podlehl Spojeným arabským emirátům 2:3 na penalty po remíze 0:0.

Česká reprezentace, která na červnovém evropském šampionátu ve Francii vypadla už v základní skupině, vyhrála poprvé po čtyřech zápasech, tentokrát podruhé s čistým kontem po dvaceti šesti utkání.

Trenér Jarolím, který nahradil po Evropském šampionátu ve Francii Pavla Vrbu, se rozhodl sestavit základní sestavu s dvěma útočníky. První reprezentační příležitost dostal nečekaně v sestavě nováček liberecký stoper Pokorný.

Po minutě ticha za zesnulé sportovní osobnosti, legendární sportovní gymnastku, jedenácti násobnou olympijskou vítězku Věru Čáslavskou a bývalého fotbalového reprezentanta Jiřího Tichého, začal český tým velice aktivně a důrazně a již ve čtvrté minutě otevřel skóre.

Darida vybojoval v polovině hřiště míč, následně našel přihrávkou před brankou Kadlece jeho střelu vyrazil brankář Beglarjan na kopačku Krejčího, který poslal míč do sítě 1:0.

Češi se v následujících minutách neustále snažili hrát aktivně s rychlými kombinacemi a ve 34. minutě přidali druhý gól. Hezkou kombinační akci opět začal Darida, našel na hranici velkého vápna Krejčího, ten přihrál míč volnému Kadlecovi, který se přesně trefil z vápna podél brankáře Beglarjana do branky a svěřenci trenéra Jarolíma se radovali 2:0.

V závěrečných minutách se vedení již Češi pohlídali, přestože se Armenský tým po inkasovaných gólech snažili aspoň o snížení, ale jejich snaha končila po ztrátě míče v nepřesných přihrávkách již na polovině hřiště českého týmu.

Do druhého dějství poslal do hry kouč Jarolím kompletně obměněnou sestavu, která dál hýřili aktivitou a do první šance se dostal Kopic, jenže toho vychytal hostující brankář. V 56. minutě zahrozili Arméni z přímého kopu Özbilizem z dvaceti metrů, na jehož tvrdou střelu se musel brankář Koubek dost natahovat, jenže skončila těsně nad břevnem.

V dalším průběhu měli Češi hru pod kontrolu a jejich rychlé kombinační akce odměňovali diváci potleskem. Nejprve Vydra v 64. minutě křížnou střelou minul hostující branku a následně dvakrát z rohového kopu nepřesně zakončoval Novák. Třetí gól a zasloužené vítězství potvrdil v 86. minutě z velkého vápna nádhernou a přesně umístněnou střelou s přispěním tyče velice aktivní Kopic, který se zároveň radoval z prvního reprezentačního gólu.

Česko – Arménie 3:0 (2:0)

Góly: 4. Krejčí, 34. V. Kadlec, 86. Kopic. Rozhodčí: Vnuk – Brendza, Tomčík (vš.). ŽK: Pokorný, Suchý – Sarkisov. Diváci: 4351.

Česko –  I. poločas: Vaclík – Kadeřábek, Suchý, Pokorný, Pudil – Skalák, Darida, Pavelka, Krejčí – V. Kadlec, Škoda.

Česko – II. poločas: Koubek – Zahustel, Kalas, M. Kadlec, Novák – Kopic, Frýdek, Sýkora, Šural – Necid, Vydra. Trenér: Jarolím.

Arménie: Beglarjan – Ambarcumjan, Harojan, Andonjan (46. Manojan), Mchojan – Mkrtčjan (70. Voskanjan), Malakjan (76. Hakobjan) – Kadimjan (46. Sarkisov), Mchitarjan (38. Jedekjan), Kazarjan (46. Özbiliz) – Pizzelli (60. Korjan). Trenér: Sukiasjan.

Čtsa, kc, foto cpa,

 

Související obrázky:

Similar Articles

Nahoru