Nacházíte se
Úvodní stránka > Hokej > HC SPARTA PRAHA VSTUPUJE DO NOVÉ SEZONY S GENERÁLNÍM PARTNEREM – SPOLEČNOSTÍ BILLA

HC SPARTA PRAHA VSTUPUJE DO NOVÉ SEZONY S GENERÁLNÍM PARTNEREM – SPOLEČNOSTÍ BILLA

Znovu v perfektním zázemí O2 areny, s touhou opět zvyšovat domácí návštěvnost a také s novými tvářemi v týmu… Ale zejména s novým generálním partnerem! Přesně tak vstoupí HC Sparta Praha už 9. září do nového ročníku Tipsport extraligy.

Nejslavnější český klub hlásí novinku – spojuje totiž své jméno se společností BILLA. „Jsme velice rádi, že se nám podařilo získat silného generálního partnera. Díky spolupráci se společností BILLA je náš klub ekonomicky silnější,“ říká Petr Bříza, předseda představenstva klubu a nově též jeho majitel.

Po pěti letech, během nichž chyběl Spartě ryze generální partner, vstupuje na této pozici do klubu společnost BILLA ČR, která je součástí skupiny REWE International AG.

Na českém trhu působí od roku 1990 a s obratem ve výši téměř 25 mld. Kč, s 205 prodejnami a více než 6 000 zaměstnanci je BILLA lídrem na trhu supermarketů. Nyní spojuje své jméno s hokejovou Spartou.

„Společnost BILLA má v Čechách dlouholetou tradici a je ve svém poli působení stejně dobře známá jako Sparta v hokejovém prostředí,“ pokračuje Petr Bříza. „Je potřeba zdůraznit, že Sparta není jen A-tým, na jehož chod zajišťujeme každoročně rozpočet, ale také mládež. Na tu klademe velký důraz a jsem rád, že díky novému generálnímu partnerovi získáváme prostředky i na její provoz.“

Za sezonu 2015/16 se stala Sparta opět po roce nejlepší Akademií mládeže ČSLH.

Důvody spolupráce společnosti BILLA s HC Sparta Praha přibližuje Jaroslaw Szczypka, generální ředitel BILLA ČR: „Partnerem Sparty jsme se stali zejména pro její dlouholetou tradici ve výchově mladých talentů. Investice do budoucnosti příštích generací jsou přímo součástí naší firemní vize stejně jako sponzoring sportu a zdravého životního stylu. Partnerství s HC Sparta Praha do této strategie skvěle zapadá. Česká republika je světově proslulou hokejovou zemí a BILLA je lídrem na trhu mezi supermarkety. Společně se zasloužíme o kvalitní a úspěšnou budoucnost.“

Na tiskové konferenci před novým ročníkem Tipsport extraligy byl mezi zástupci médií největší zájem o kouče a sportovního manažera Jiřího Kalouse a také útočníka Miroslava Formana. Poslechněte si, jak jsou stříbrní medailisté z minulé sezony připraveni na start nejvyšší soutěže.

V nadcházejících týdnech se Sparta bude muset obejít bez kapitána Jaroslava Hlinky a také jeho ofenzivního parťáka Martina Procházky. Oba se totiž přesouvají kvůli zraněním na marodku. Naopak k mužstvu se připojil útočník Dominik Volek, který nastoupil již v úterním přípravném utkání proti Slavii Praha. V tomto duelu měl hájit sparťanskou branku gólman Jakub Škarek, jenž má dohodnuty střídavé starty z prvoligové Jihlavy.

„Jarda Hlinka v tomto týdnu podstoupí lehčí operační zákrok v dolní polovině těla. Není to nic vážného, ale doba rekonvalescence bude mezi dvěma až pěti týdny, kdy nám bude chybět,“ říká Jiří Kalous, kouč a sportovní manažer klubu. Otazník týkající se trvání absence zatím visí u dalšího útočníka Martina Procházky. „U něj čekáme na výsledky podrobných vyšetření, ale také to asi bude trvat několik týdnů, než bude v plné síle zpátky,“ dodává Kalous.

Ofenzivní řady sparťanské sestavy naopak doplňuje Dominik Volek, kterému po minulé sezoně skončila smlouva, a rozhodl se zkusit štěstí v Mladé Boleslavi. Tam se však syn bývalého reprezentanta nedohodl na pokračování a nyní je zpět ve Spartě. „Samozřejmě i nadále sledujeme trh a případné další posílení v útoku nevylučuji. Tým, který máme, je ovšem stabilizovaný a půjdeme s ním do startu extraligové sezony,“ uzavírá kouč Kalous.

Čtsa, Tomáš Zetek PR manažer, média, tiskový mluvčí HC Sp.,

Související obrázky:

Similar Articles

Nahoru