Nacházíte se
Úvodní stránka > Hokej > O ligové hokejové body se u nás hraje 80 let!

O ligové hokejové body se u nás hraje 80 let!

Novinka Tipsport extraligy: prodloužení v základní části tři proti třem — První kolo už v pátek.

Hokejový kolotoč nové sezony Tipsport extraligy se roztáčí. Už  v pátek 9. září se bude hrát první kolo.  V  základní části soutěže  se opět odehraje padesát dva kol  s  celkovým počtem 364 zápasů.

24.ročník Tipsport ligy 2016/17 se zapíše do historie našeho hokeje. Bude totiž osmdesátý, kdy se v naší vlasti bude hrát o  mistrovské body. Poprvé se hrála v roce 1936,  kdo s kým bude hrát se tehdy dozvěděli kluby až 13. prosince

V současnosti se už  každý ročník nejvyšší hokejové soutěže losuje už čtyři měsíce před úvodním kolem,  připravují se  novinky a každá změna  většinou bývá k prospěchu nejrychlejší kolektivní hry.

Bezesporu  nejžhavější fakt je, že v základní části extraligy  budou hrát v prodloužení tři hráči na každé straně, což se praktikuje v NHL.

Hokejisté se tedy mají nač těšit, na své si jistě přijdou i brankáři.  Jenže zápasy v předkole play off  v prodloužení bude hrát 20. minut plný počet hráčů, pět proti pěti, s výjimkou rozhodujících utkání. K případným samostatným nájezdům už nebudou nastupovat tři, ale pět hráčů z každého mužstva.

Po odstoupení České pojištovny bude druhým hlavním sponzorem další významná pojišťovna Generali. Její jméno ponese závěrečné dějství extraligy play off.  Generali připravuje zároveň zajímavé, překvapující akce pro diváky, se zřetelem na jejich bezpečnost.

Bookmakeři Tipsportu, opět každoročně,  vypisují kursy na šance mužstev k získání mistrovského titulu. Zatím nejvyšší kurs mají liberečtí Tygři a Kometa Brno – 4,85. Následuje Sparta 5,50 a Třinec 6,50. Nejnižší kurs mají K.Vary 200,00.

U vysokého kursu brněnské Komety se vzalo v úvahu, že mužstvo posílilo několik výborných hokejistů, kteří po kariéře v zahraničí, včetně startu v NHL se vracejí domů. Například do Brna přicházejí M. Erat,  Vincour, Němec a Kvapil.

Po konferenci ČSLH došlo k personálním změnám v některých komisích ČSLH a ELH. Předsedou komise rozhodčích ČSLH se stal na plný úvazek Vladimír Šindler, spolu s ním v ní budou pracovat Stanislav Barvíř, Pavel Halas, Luboš Chytil, Milan Kolísek, Rudolf Potsch a František Rejthar. Novým členem disciplinární komise ELH se stal Radim Tesařík, který nahradil Jana Trundu. Komise bude pracovat ve složení předseda Karel Holý, členové Tomáš Jelínek, František Macholda, Radim Tesařík a Viktor Ujčík. V čele hráčské komise bude působit člen výkonného výboru ČSLH Jiří Šlégr, jejími členy jsou Vilém Burian, Marek Černošek, Petr Ton a Jiří Vykoukal.

Základní část nejvyšší soutěže, na jejíhož vítěze čeká Pohár prezidenta ČSLH, začíná 9. září 2016 a končí 3. března 2017. Předkolo play off startuje 6. března a play off 13. března 2017. Mistr České republiky, držitel Poháru T. G. Masaryka, bude znám nejpozději 26. dubna 2017.

V průběhu nového ročníku Tipsport extraligy si připomeneme rovněž osmdesáté výročí prvního ligového utkání v tehdejším Československu, v němž se 3. ledna 1937 utkal ČSK Vítkovice se Spartou Praha.

ČTSA(ph),

Související obrázky:

Similar Articles

Nahoru