Nacházíte se
Úvodní stránka > Fotbal > Zlínu pomohlo ve šlágru kola k remíze se Spartou třikrát břevno

Zlínu pomohlo ve šlágru kola k remíze se Spartou třikrát břevno

Vedoucí celek nejvyšší fotbalové soutěže fotbalisté Zlína v souboji dvou nejlepších ligových týmů remizovali v 7. kole na zlínské Letné se Spartou 1:1 a po zisku 3. bodů a ze 17 body se udrželi na prvním místě v tabulce. Sparta je čtvrtá o dva body zpět. Vedoucí gól Zlína vstřelil ve 41. minutě Jakub Jugas, po změně stran vyrovnal v 58. minutě Václav Kadlec. Navíc Sparta v průběhu zápasu trefila třikrát břevno.

Trenér Zlína Páník poslal do důležitého zápasu na post stopera Janíčka místo potrestaného Hájka. V sestavě Sparty chyběl zraněný Rosický, Vácha a Zahustel a místo stopera Michala Kadlece nastoupil od začátku utkání Mazuch. Sparta vstoupila do utkání velice aktivně, naopak domácí v prvních deseti minutách velice opatrně, aby neudělali zbytečnou chybu, po které by se sparťané dostali do vedení. Ale v 8. minutě po hezké kombinační akci a následném centru Dočkala do vápna, trefil Šural hlavou břevno a odražený míč z brankové čáry pohotově vykopl Jugas.

Zlín se postupně v dalších minutách dostával do hry, nejprve ve 13. minutě Harba nedosáhl na Holíkovu přízemní střílenou přihrávku a brankář Koubek vyrazil míč do bezpečí. Následnou slibnou šanci nedokázal proměnit aktivní Diop, který se v rozhodujícím okamžiku netrefil mezi tři tyče.

Sparta opět zahrozila po půlhodině hry, kdy po Frýdkově rohovém kopu trefil nabíhající Lafata hlavou břevno.

Zlín se v závěru prvního poločasu více zaměřil na brejky. Ve 41. minutě po neustálém tlaku sparťanů našel zlínský Holík z trestného kopu ve vápně hlavu Jugase, který přehodil brankáře Koubka a domácí se ujali vedení 1:0. Pražané mohli vzápětí vyrovnat, když se po chybě domácích ve středu hřiště dostal po úniku do gólové šance Václav Kadlec, který si obhodil vybíhajícího brankáře Dostála, jenže jeho střelu stačil ještě před brankovou čárou vykopnout Matejov.

Po změně stran se obraz hry nezměnil, naopak domácí ofenzivní hrou získali převahu a přes nejistou obranu Sparty se dostávali do brankových střeleckých příležitostí. Vyložené šance Diopa a Harby, ale dokázal hezkými zákroky vyřešit brankář Koubek.

Přesto Sparta v 58. minutě vyrovnala, kdy Marečkův centr přihrál hlavou Šural na volného Václava Kadlece, který přesně umístněnou hlavičkou poslal míč do sítě. O dvě minuty později se snažil Lafata o vedení, jenže jeho snaha hlavou skončila na břevně. V závěru zápasu si oba týmy ještě vytvořily několik šancí, ale vyprodaný stadion příznivci fotbalu a domácími sparťanskými fanoušky se další branky nedočkal.

„Začali jsme velice dobře, ale pak jsme čtyřikrát zbytečně ztratili míč, ale nakonec jsme dokázali převzít zpět iniciativu. V závěru poločasu jsme přes veškerou naši snahu inkasovali standardkou. Klukům ale nemůžu nic vytknout, chyběla jenom branka. Ztráta nás dost mrzí, ale výkon byl oproti předchozím zápasům lepší. Chybělo nám jen vítězství, ale máme na co navazovat,“ zhodnotil utkání po zápase sparťanský trenér Ščasný.

FC Fastav Zlín – AC Sparta Praha 1:1 (1:0)

Branky: 41. Jugas – 58. V. Kadlec. Rozhodčí: Franěk – Wilczek, Myška.  ŽK: Hnaníček, Diop, Jugas – Mareček. Diváci: 5 981 (vyprodáno).

Zlín: Dostál – Kopečný, Jugas, Janíček, Matejov – Vukadinovič, Hnaníček (84. Jordan), Živulič, Holík – Diop (90. Pazdera), Harba (66. Traore). Trenér: Páník.

Sparta Praha: Koubek – Karavajev, Holek, Mazuch (54. M. Kadlec), Costa – Dočkal, Frýdek (74. Čermák), Mareček – V. Kadlec, Lafata, Šural (82. Juliš). Trenér: Ščasný.

Čtsa, kc, foto sp.,

 

Související obrázky:

Similar Articles

Nahoru