Nacházíte se
Úvodní stránka > Cyklistika > Na silniční MS do Kataru pojede 17 jezdců

Na silniční MS do Kataru pojede 17 jezdců

Rekordní počet sedmnácti českých silničářů bude startovat na světovém šampionátu v Kataru, který se uskuteční od 9. do 16. října. Lídrem šestice elitní kategorie mužů bude Zdeněk Štybar, hlavním esem pro časovku bude jedenáctý z 0OH Leoipold König.

„Před rokem v Richmondu jsme měli početnou sestavu a nemyslel jsem si, že by ta letošní mohla být ještě početnější. Za tu podporu chci Českému svazu cyklistiky co nejvíce poděkovat,“ řekl při oznamování nominace reprezentační kouč Tomáš Konečný. „Sedmnáct jezdců ve všech kategoriích, to je obrovské číslo, veliký posun,“ pokračoval.

„Věřím, že v Kataru můžeme uspět, ale bude to těžké. Přestože se šampionát posunul o dva týdny, pořád tam bude velké vedro a určitě také větrno. Právě vítr bude asi největší problém, může být alfou a omegou toho závodu,“ uvedl Konečný, kterému i s ohledem na náročný program této sezony schází v nominaci Roman Kreuziger, Petr Vakoč či výtečný časovkář Jan Bárta. „Snažil jsem se poskládat tým tak, aby kluci byli schopní Zdeňkovi co možná nejvíce pomoci,“ vysvětlil Konečný.

„Jasným lídrem pro hlavní závod mužů bude Štyby, ostatní mu musí pomoci jak budou moci. I když to profilem není vrchařský závod, tak na tom větru to bude určitě zcela rozsekané,“ zdůraznil Konečný. Spolu se Štybarem budou na startu Alois Kaňkovský, František Sisr, Jiří Polnický, Daniel Turek a Vojtěch Hačecký. Turek a Leopold König pojedou časovku, König ji absolvuje navíc v týmové podobě v sestavě stáje Sky.cpa_7361Do Königa vkládá velkou naději. „Už jedenácté místo na OH bylo skvělé, pak navíc předváděl skvělé výkony na Vueltě. Nebýt toho černého dne a zaváhání, tak si myslím, že by s velkou pravděpodobností skončil v elitní trojce. Myslím, že časovka mu bude sedět. A jeho výkonnost s blížícím se závěrem roku stoupá, což by tady mohl prodat. Myslím, že elitní desítka by v jeho případě měla klapnout,“ prohlásil Konečný.

A sám jezdec souhlasí. „Věřím, že je reálné být do desítky. Neříkám, že mi to úplně vyhovuje, možná by mi více prospěly ještě nějaké kopce, ale i tak myslím, že nějakou šanci snad mám.O závodění v Kataru jsem už toho hodně slyšel, ale dosud jsem tam nejel a náročných klimatických podmínek se nebojím. Jsou hodně větrné, bude hodně velké teplo, ale už na republice bylo přes 35 stupňů. Na druhou stranu jsou v Kataru široké silnice. Je to MS a těším se na to,“ řekl König.

Nominace na MS.
Juniorky: Adéla Šafářová (časovka, silnice)
Ženy: Nikola Nosková, Barbora Průdková (silnice)
Junioři: Jakub Otruba (časovka, silnice), Richard Holec (časovka, silnice), Vojtěch Sedláček, Tomáš Čapek (oba silnice)
Muži U23: Michal Schlegel, Michael Kukrle, Roman Lehký (všichni silnice)
Muži elite: Zdeněk Štybar, Alois Kaňkovský, František Sisr, Jiří Polnický, Vojtěch Hačecký (všichni silnice), Daniel Turek (časovka, silnice), Leopold König (časovka).

Související obrázky:

Similar Articles

Nahoru