Nacházíte se
Úvodní stránka > Ostatní > Nepovedený pražský dvojboj. Sokol padl s Chodovem i Bohemkou

Nepovedený pražský dvojboj. Sokol padl s Chodovem i Bohemkou

Po skvělém vstupu do minulého týdne, kdy dokázali pardubičtí florbalisté zaskočit Vítkovice, přišel jeho neúspěšný závěr. V pátek Sokol prohrál na domácí půdě s úřadujícím mistrem z Chodova, v neděli pak neuspěl na půdě Bohemians.

Východočeši byli namlsaní výhrou proti silným Vítkovicím a slušnou formu chtěli potvrdit v posledních dvou kolech před reprezentační přestávkou. Chodov přijel na Dašickou v roli úřadujícího českého mistra a tuto roli potvrdil hned na začátku utkání. V páté minutě poslal Pražany do vedení jejich kapitán Tomáš Sýkora, který využil první přesilovku utkání. Domácí kontrovali až v samotném závěru první třetiny, kdy se prosadil Martin Zozulák.

Prostřední část nabídla divokou podívanou a hned sedm branek. Nejprve to vypadalo, že si hosté vypracují rozhodující náskok a v poklidu dokráčí ke třem bodům. V rozmezí čtyř minut totiž nasázeli hned tři branky a dostali se do vedení 4:1. Sokol se však ještě do druhé sirény obdivuhodně zvedl a tato třetina nakonec patřila jemu. Ve zbylých patnácti minutách totiž dokázali domácí skóre otočit a po brankách Oubrechta, Junka, Zozuláka a Dleska překlopili skóre na svoji stranu.

Pardubice držely vedení až do 52. minuty, kdy využil Chodov zásluhou Vávry i svoji třetí početní převahu v utkání. Zlomový moment pak přišel tři minuty před koncem. Odražený balonek si našel hostující Strachota a se štěstím překonal Víška v pardubické brance. Sokol poté vsadil vše na ofenzivu a zkoušel štěstí se šesti hráči v poli. Vyrovnání se však domácí nedočkali, s pojistkou v podobě trefy do prázdné branky naopak přišel opět hostující Sýkora.

I ve druhém víkendovém utkání šli jako první do vedení soupeři Sokola. Ve třetí minutě se prosadil dorážkou Krbec, kterého o šest minut později napodobil přesnou střelou Kisugite. Snížení dvoubrankového náskoku přislo z pardubických holí ve 12. minutě, když využil přesilovou hru Marek Ďopan.

Ve druhé třetině dokázal Sokol stejně jako v pátek skóre otočit. Nejprve se prosadil střelou do horní části branky Petr Němeček a ve 27. minutě poslal Východočechy do vedení přesilovkovou trefou Martin Zozulák. Vedení ovšem vydrželo svěřencům trenérů Koubka a Vichra pouze krátce. Ve 31. minutě vyrovnal nechytatelnou střelou Kisugite a začínalo se opět od nerozhodnutého stavu.

Utkání se zlomilo v rozmezí od 44. do 54. minuty, kdy domácí celek odskočil po třech brankách do vedení 6:3, na což už Sokol nedokázal odpovědět. V bilanci pardubických florbalistů tak nyní najdeme tři devítky. Po devíti odehraných kolech totiž mají Východočeši na svém kontě devět bodů, což je řadí na deváté místo Tipsport Superligy. Nejvyšší soutěž se opět rozběhne 13. listopadu, kdy se Sokol představí na půdě Brna.

8.kolo Tipsport Superligy: Sokol Pardubice – FAT PIPE FLORBAL CHODOV 5:7 (1:1, 4:3, 0:3)

Branky a asistence Pardubic: 16:45 Martin Zozulák (Přemek Pakosta), 25:32 Petr Němeček (Václav Oubrecht), 30:28 Martin Junek (Václav Oubrecht), 31:43 Martin Zozulák (Michal Janeček), 39:57 Tomáš Dlesk (Martin Junek)

Sestava Pardubic: Jakub Víšek, Petr Musil – Oubrecht Václav, Janeček Michal, Brychta Karel, Zozulák Martin, Mědílek Jonáš, Junek Martin, Dlesk Tomáš, Škeřík Daniel, Gregor Lukáš, Bartoš Dominik, Pakosta Přemek, Burian Jakub, Ďopan Marek, Němeček Petr, Krigovský Filip, Kourek Jan, Pakosta Ondřej, Savický Jan

 9.kolo Tipsport Superligy: FbŠ Bohemians Praha – Sokol Pardubice 7:4 (2:1, 1:2, 4:1)

Branky a asistence Pardubic: 11:46 Marek Ďopan (Přemek Pakosta), 22:26 Petr Němeček (Filip Krigovský), 26:02 Martin Zozulák, 59:17 Petr Němeček (Dominik Bartoš)

Sestava Pardubic: Jakub Levínský, Jakub Víšek – Oubrecht Václav, Janeček Michal, Brychta Karel, Zozulák Martin, Junek Martin, Dlesk Tomáš, Škeřík Daniel, Gregor Lukáš, Bartoš Dominik, Pakosta Přemek, Burian Jakub, Ďopan Marek, Němeček Petr, Krigovský Filip, Kourek Jan, Pakosta Ondřej, Savický Jan, Chmelař Dominik

Více informací naleznete na www.florbalpardubice.cz nebo na facebook.com/sokolpardubice.

Jakub Burian, Sokol Pardubice,

Související obrázky:

Similar Articles

Nahoru