Nacházíte se
Úvodní stránka > Fotbal > Sparta porazila v Rynholci vysoko Ústí nad Labem

Sparta porazila v Rynholci vysoko Ústí nad Labem

Sparťané zvítězili i ve druhém sobotním přípravném zápase, když porazili druholigové Ústí nad Labem vysoko 5:1. Dvakrát se trefil David Lafata a Zinedin Mustedanagič, jednou Matěj Hybš.

Do druhého sobotního zápasu nastoupil David Lafata, Aleš Čermák a  Filip Havelka jako kapitán. V základní sestavě se představili také hráči z juniorského týmu, který se vrátil z kondičního soustředění.

Do první šance hned v úvodu se dostal Lafata, následně Traorem, ale jejich snaha skončila nepřesnou střelou. Následně trefil Aleš Čermák břevno. V 7. minutě se sparťané radovali z prvního gólu, když Havelka našel ve vápně Mustedanagiče, jenž přesnou střelou k tyči otevřel skóre 1:0.

O deset minut později sparťanský Traore obešel ze středu hřiště několik protihráčů, na pravé straně našel Dudla, který předložil míč volnému Lafatovi a jeho střela skončila v prázdné brance 2:0.

Sparťané skórovali v dalších minutách, sedm minut před přestávkou zvýšil na 3:0 Matěj Hybš z rohového kopu, kdy poslal míč do sítě.

Těsně v závěru prvního poločasu se dostal po pravé straně do vápna Traore, kde přihrál míč Mustedanagičovi, který našel ve výhodné střelecké pozici Lafatu, jenž podruhé v zápase skóroval do prázdné branky 4:0.

Po změně stran měli sparťané zápas pod kontrolou, ale zpočátku se jim nedařilo dostat do finálního zakončení. Pátého gólu se diváci dočkali až v 67. minutě, kdy Lafata tečoval rozehrávku brankáře Tvrdoně, míč se odrazil k Mustedanagičovi, ten bez přípravy trefil prázdnou branku 5:0.

V 76. minutě se dočkali gólu také ústečtí, když se trefil střelou na přední tyč Martin Jindráček.

V závěru zápasu mohl ještě Mustedanagič po přihrávce od Hybše navýšit vedení, jenže přízemní střelou nedokázal brankáře hostí prostřelit a hattrick si nakonec nepřipsal.

Sparta – Ústí 5:1 (4:0)

Branky: 7. a 67. Mustedanagič, 17. a 44. Lafata, 38. Hybš – 76. Jindráček.

Sparta: Budinský – Dudl, Penc, Holek, Hybš – Lamina, Havelka, Čermák, Chr. Frýdek – Lafata, Mustedanagič.

Ústí: Tvrdoň – Pícha, Peterka, Zukič (60. Seidl), Leibl – Moulis, Martykán (60. Fábera), Kateřiňák, Jindráček – Miskovič, Pouček (60. Výborný).

Čtsa, kc, foto www.sparta.cz

Související obrázky:

Similar Articles

Nahoru