Nacházíte se
Úvodní stránka > Fotbal > Slovácko bere bod s Jabloncem!

Slovácko bere bod s Jabloncem!

Na úvod jarní části 17. kola nejvyšší fotbalové soutěže bere Slovácko bod z domácího utkání s Jabloncem. Modro-bílí tahali po většinu zápasu za delší konec a soupeře přehrávali. Šance Navrátil, Tetteha ani Břečky se však neujaly. Ve druhém poločase viděl za sporný zákrok červenou kartu Daníček a Slovácko se muselo bránit v desíti. Nakonec zápas skončil bez branek.

Slovácko rozehrálo zápas dobře a už ve čtvrté minutě hrozilo. Civič ale míč do brány přes hradbu bránících hráčů nepropasíroval.

Zatímco Jablonec se k útokům dostával především před pravou stranu Slovácka, nalevo mu pšenka nekvetla. Naopak další akci vedl Tetteh společně s Havlíkem, ale Hrubý pohotově zakročil proti centru.

Domácí měli do poločasu řadu šancí. Tettehovu střelu zblokoval skluzující Pernica. Brejk Navrátil s Kónem dopadl střelou druhého jmenovaného z gólové pozice mimo.

Ve druhém poločase opět začalo líp Slovácku. Navrátilův sražený centr musel Hrubý vytěsnit mimo tři tyče. Následně se probudily střelecké chutě Benjamina Tetteha. Ten během deseti minut třikrát protáhl Hrubého povedenými ranami ze střední vzdálenosti. Další střela na zadní tyč mířila těsně mimo.

Na druhé straně Doležalovu hlavičku vytlačil mimo Heča. Do další šance se ghanský mladík dostal po předložení od Koného, ale střelu po stahovačce do hřiště opět zachytil gólman Jablonce.

Posledních dvacet minut bylo hodně hektických. Po sporném zákroku dostal červenou kartu Daníček a Slovácko se muselo zatáhnout. Trenér Levý navíc musel na tribunu.

Sprcha šancí Jablonce ale gólem neskončila, přestože Zelený orazítkoval břevno a šest minut před koncem Diviš trefil po střele ze strany tyč. Velký závar před Hečou v nadstavení gólem neskončil. Po potyčce na konci zápasu dostali žluté karty Doležal a Tetteh.

„Měl bych říct co si myslím, to by znamenalo konec mojí trenérské kariéry. Chtěli jsme tři body a mužstvo za nimi cílevědomě šlo. Až do 70. minuty bylo na hřišti jen jedno mužstvo, které chtělo vyhrát. I když je bod málo, po červené kartě ho musíme brát. Cením si, jak dnes mužstvo hrálo, za to je potřeba hráčům poděkovat,“ řekl trenér Slovácka Stanislav Levý.

„Utkání neslo evidentní znaky prvního jarního kola, byl to totiž více boj, než fotbal. Obou mužstvům šlo ve středu tabulky o hodně. Domácí měli mírně navrch, nám výborně zachytal brankář Hrubý. Po vyloučení jsme měli šance zase my, ale celkově to utkání bylo přibližně vyrovnané. Domácí měli šancí asi víc jak my. Vezeme si bod ze Slovácka po těžké práci, protože to pro nás nebylo vůbec jednoduché utkání,“ uvedl na pozápasové tiskové konferenci jablonecký trenér Klucký.

1.FC Slovácko – FK Jablonec 0:0

Rozhodčí: Houdek – Hrabovský, Pospíšil.ŽK.Koné, Tetteh – Doležal.ČK: 72. Daníček (Sl.). Diváci: 3445.

Slovácko: Heča – Reinberk, Hofmann, Břečka, Civič – Šumulikoski – Navrátil (83. Biolek), Daníček, Havlík, Tetteh – Koné. Trenér: Levý.

Jablonec: Hrubý – Jankovič, Pernica, Beneš, Zelený – Jiráček, Považanec (59. Trávník) – Mehanovič (87. Kubista), Pospíšil, Mihálik (65. Diviš) – Doležal. Trenér: Klucký.

Čtsa, zdroj: www.fcslovacko.cz

Související obrázky:

Similar Articles

Nahoru