Nacházíte se
Úvodní stránka > Fotbal > Zbrojovka nevyužila herní přesilovku a remizovala s Bohemians 0:0

Zbrojovka nevyužila herní přesilovku a remizovala s Bohemians 0:0

Brněnská Zbrojovka si v utkání 20. kola s pražskou Bohemians připsala další domácí bodovou ztrátu. V průběhu utkání se sice hrálo na branku hostí, ale jakýkoliv pokus domácích o vítězství dokázali Pražané odvrátit a tak souboj sousedů v ligové tabulce nakonec skončil bezgólovou remízou.

První gólovou příležitost měli hned v úvodu domácí, kdy Polák našel za obranou hostí nabíhajícího Řezníčka, který ale nedokázal hostujícího gólmana Fryšťáka prostřelit. Hosté zahrozili z přímého kopu, jenže centr Bergera domácí obrana odvrátila k Jindříškovi, kterému následná střela nesedla a skončila nad brankou.

V patnácté minutě se brněnští radovali, když Zavadil našel z přímého kopu hlavu Řezníčka, který nedal gólmanu žádnou šanci a skóroval, jenže byl v době přihrávky v ofsajdu a hlavní rozhodčí gól neuznal.

V dalších minutách měli domácí herní převahu, která plynula z velké aktivity, ale ujmout se vedení, přestože si vypracovali další brankové příležitosti, nedokázali proměnit. Naopak Bohemka se víc soustředila na zajištěnou obranu, která s malými problémy vycházela.

Pět minut před koncem prvního poločasu se domácí fanoušky dožadovali pokutového kopu po souboji Taschyho s obráncem Krchem ve vápně, ale píšťalka hlavního rozhodčího zůstala němá. Následně fauloval ve 40. minutě hostující Berger a po druhé žluté kartě musel předčasně pod sprchu. V závěru mohl přesilovku zúročit Kijanskas, jenže nedosáhl na Ashiruův centrovaný míč před brankou.

Po změně stran opět hrozili spíše domácí, když si Polák vyměnil balon s Lutonským, ten našel přesným dlouhým obloučkem Štohanzla, jehož hlavička těsně minula levou tyč Fryštákovy branky.

Domácí trenér Habanec vsadil v následujících minutách vše na útok a do hry poslal Škodu s Litsingim. Z následné akce po centru z pravé strany se snažil Polák skórovat, jenže gólman Fryšták vyrazil míč na volného Litsinga, ten ale nedokázal zařídit domácím vedení do odkryté sítě!

Nepříjemná komplikace pro Brno přišla deset minut před koncem zápasu, kdy byl po druhé žluté kartě vyloučen domácí Borys Taschy. Přesto se domácí snažili v deseti o vítěznou branku, ale největší gólová šance Litsingiho skončila na levé tyči. V závěrečném neustálém náporu se Zbrojovka ještě snažila vsítit gól, ale hostující obrana si jakýkoliv pokus uhlídala a tak si Moravané připisují dvanáctý nerozhodný výsledek.

FC Zbrojovka Brno – Bohemians Praha 1905 0:0 (0:0)

Rozhodčí: Pechanec – Hrabovský, Koval. ŽK: 6. Tashchy, 82. Michal Škoda. – 23. Krch, 34. Berger, 45. P. Buchta, 85. Jindřišek. ČK: 77. Tashchy – Berger. Diváci: 5 016.

Zbrojovka Brno: Melichárek – Jablonský, Kijanskas, Pavlík, Štohanzl (88. Přichystal) – Polák, Zavadil – Lutonský (62. Škoda), Tashchy, Ashiru (57. Litsingi) – Řezníček. Trenér: Habanec.

Bohemians 1905: Fryšták – Dostál, P. Buchta, Krch (C) – Švec, Havel, Hubínek, Jindřišek – Berger, Marković (70. Kabajev), Luts (46. Šmíd). Trenér: Koubek.

Čtsa, kc, foto: www.fczbrno.cz

 

 

Související obrázky:

Similar Articles

Nahoru