Nacházíte se
Úvodní stránka > Motorsport > Valašský vteřinový bronz Honzy Černého

Valašský vteřinový bronz Honzy Černého

Jen jedna vteřina dělila posádku týmu MOGUL ŠKODA ACA RACING od druhého místa na Valašské rally.

V okolí Valašského Meziříčí a Kopřivnice o víkendu odstartoval seriál TrueCam mistrovství České republiky v rally. První soutěží roku byla 36. Janča Valašská rally Valmez a na této soutěži se ve velmi dobrém světle ukázala posádka týmu MOGUL ŠKODA ACA RACING. Jan Černý s Petrem Černohorským vstoupili do soutěže v roli obhájců loňského vítězství. Konkurence meziročně ale citelně posílila a bylo jasné, že na rychlostních zkouškách převážně hodně rychlého charakteru se svede nelítostný souboj o vteřiny. Jan Černý s Petrem Černohorským vstoupili do soutěže sérií rychlých časů, které posádce v závěru první etapy zajistily třetí příčku jen 7,1 vteřiny za největším soupeřem, kterým byl tentokrát Václav Pech jun.

cerny_val_2_1

Hned od počátku druhé etapy Jan s Petrem po vteřinkách ukrajovali z náskoku jejich nejbližšího soupeře, aby se jim po desáté rychlostní zkoušce podařilo se dostat před něj na pomyslné stříbro. Škoda Fabia R5 týmu MOGUL ŠKODA ACA RACING do té doby bezchybně fungovala a vyrovnané výkony, které po celou soutěž posádka podávala dávaly tušit, že v boji o druhou příčku již může být rozhodnuto ve prospěch Jana Černého a Petra Černohorského. Bohužel technický problém po desáté rychlostní zkoušce znamenal, že Jan Černý musel výrazně zvolnit a až v samotném závěru soutěže jej o mizivou jednu vteřinu soupeř znovu předstihl a sesadil na třetí místo. Přes počáteční zklamání je celý MOGUL ŠKODA ACA RACING tým s výsledkem na Valašské rally spokojený a za daných podmínek si jej váží. Třetí místo v nebývale silné konkurenci po kvalitním výkonu posádky má velkou sportovní hodnotu, a i přesto, že by na stříbrné pozici bylo radosti ještě více, tak MOGUL ŠKODA ACA RACING tým neodjíždí z Valašska smutný.

Jan Černý, jezdec MOGUL ŠKODA ACA racing týmu: „Celkového výsledku z Valašské rally si vážím. Celá soutěž se nám s Petrem povedla a ve velké pohodě se nám dařilo zajíždět kvalitní časy na rychlostních zkouškách. Souboj s Václavem Pechem mě osobně hodně bavil a je škoda, že jej v závěru v náš neprospěch rozhodl technický problém, kdy se nám po projetí rychlostní zkoušky Kopřivnice začalo zadírat ložisko kola, které nakonec úplně odešlo a my měli dost problémů udržet auto na cestě. Neustále se nám rozhazovala geometrie a auto se v každé zatáčce chovalo jinak. Nakonec nám praskl brzdový kotouč, auto špatně brzdilo a museli jsme dost citelně zvolnit. To, že nám uniklo druhé místo o tak malý kousek mě mrzí, ale současně mám dobrý pocit z toho, že jsme podali výkon, za který se nemusíme stydět, a že jsme dobře reprezentovali naše partnery. Už v pondělí nás čeká přesun na Azorské ostrovy, kde odstartujeme do první soutěže mistrovství Evropy. Jsme v dobré náladě a chtěl bych tam podat stejně vyrovnaný výkon, jako tady na Valašce.“

MOGUL ŠKODA ACA RACING – PR

https://www.facebook.com/jancernyrally

https://www.youtube.com/user/JanCernyRallyDriver

Více foto na: http://cernyracing.com/media/

Související obrázky:

Similar Articles

Nahoru