Nacházíte se
Úvodní stránka > Fotbal > O výhře Viktorie Plzeň rozhodla povedená standardní situace!

O výhře Viktorie Plzeň rozhodla povedená standardní situace!

Votroci na domácím hřišti podali proti vedoucímu celku tabulky dobrý výkon. O tom, že všechny body i přesto poputují na západ Čech rozhodla jediná branka v závěrečné desetiminutovce, když se prosadil hlavou Hejda.

Uplynulo pouze pět dní od vítězství na horké zlínské půdě a na Votroky čekal v domácím prostředí Malšovického stadionu jeden z nejtěžších ligových soupeřů, plzeňská Viktoria. Lídr tabulky po posledním ligovém utkání (domácí remíza s Teplicemi 2:2) odvolal trenéra Romana Pivarníka.  Pod lízátky tak již Viktoriány vedla dvojice Zdeněk Bečka a Pavel Horváth. Všeobecně se očekávalo, že nové duo na lavičce naordinuje soupeři ofenzivnější pojetí hry. Naši trenéři Milan Frimmel a Bohuslav Pilný poslali na hřiště úspěšnou jedenáctku ze Zlína. Votrokům chyběli zranění Tomáš Holeš, Láďa Martan a smolař Adam Vlkanova, který, ledva doléčil kotníkové vazy, utrpěl zranění stehenního svalu.

Úvodní patnáctiminutovka nabídla vyrovnanou podívanou. Náš tým pustil soupeře k jediné střele, ale ránu Zemana ze 6.minuty zblokoval na malém čtverci Hůlka. Votroci se rozhodně neostýchali útočit, ale k přímému ohrožení Kozáčika se nedostávali. V 19.minutě předvedl úchvatné sólo „od vápna k vápnu“ Tomáš Malinský, čertu žel místo střely volil přihrávku a jeho úmysl nikdo ze spoluhráčů neočekával. Tady to chtělo asi střelu Tome! O pár desítek minut pak neproměnil obrovskou šanci Pavel Černý, kterému míč na malé mlíko předložil Jirka Janoušek. Náš kapitán však doslova tváří v tvář zkamenělému Kozáčikovi podklouzl, obrovká škoda! A hned z protiútoku přišla šance plzeňského Hořavy, Radim Ottmar však dokázal úspěšně zasáhnout a skóre se tak nezměnilo ani na druhé straně.  A hra získávala na tempu, nejprve nás hosté zmáčkli ve velkém čtverci, naše defenzíva si ale s množstvím kliček dokázala poradit. Votroci navíc odpověděli další povedenou útočnou akcí, na jejímž konci zakončoval tísněný Malinský, ale Kozáčik míč bez problémů chytil. I přes svižný, útočný fotbal z obou stran se diváci na stadionu do poločasu branky nedočkali. Votroci v úvodní pětačtyřicetiminutovce podali kvalitní výkon, podpořený maximální bojovností.

Úvod druhé půle přinesl tlak hostujícího celku, ze kterého resultoval v 52.minutě faul P.Černého ve vlastním pokutovém území. Rozhodčí Marek nezaváhal – penalta! Radim Ottmar však Hořavu přečetl jako slabikář a jeho střelu vyrazil! Hosté i nadále zvyšovali obrátky a zatlačili černobílé do hluboké defenzívy. Votroci spoléhali na rychlé brejky, které sice zaměstnávaly obránce Plzně, ne však Kozáčika.  V 60.minutě se zranil druhý asistent Vysloužil a první střídání tak bylo paradoxně „v týmu“ rozhodčích, když se praporku chopil čtvrtý rozhodčí Proske. Hosté byli i nadále aktivnějším týmem, pozorná obrana hradeckých ale držela nebezpečí daleko od vlastní branky. Až v 70.minutě po centru z levé strany nebezpečně hlavičkoval Zeman, naštěstí kousek nad horní tyč Ottmarovy svatyně. Votoci zahrávali TK v 78.minutě, Milan Černý však poslal míč nad branku.  A bohužel opět platilo otřepané „nedáš-dostaneš“. Plzeňští dostali výhodu TK z levé strany, kousek za pokutovým územím Hradce. Novic na hřišti Kopic zakroutil míč na hranu malého vápna a z bezprostřední blízkosti se prosadil hlavou Hejda – 0:1. Reakce hradecké lavičky byla okamžitá, do hry přišli útočníci Pázler a Žondra. Vše jsme vsadili na jednu, útočnou, kartu. Centry na Žondu i Pázlera přišly v krátkém sledu, ani jeden z našich hrotových útočníků ale v dobré pozici míč netrefil tak, jak jsme potřebovali, tedy do Kozáčikovi sítě. V závěru se tak obraz hry změnil, černobílí útočili a Viktoriáni spoléhali na rychlé kontry do otevřené obrany před Radimem Ottmarem. Rozhodčí nastavil, i díky prodlevě při střídání pomezního, pět minut, v nich si však již Plzeň vítězství vzít nenechala.

Hradec i přes srdnatý výkon tedy podlehl doma Viktorii Plzeň 0:1. Další utkání nás čeká na Velikonoční pondělí, kdy se v podvečer v Edenu postavíme druhému týmu tabulky, pražské Slavii.

„Věděli jsme, kdo k nám dnes do Hradce přijel. Plzeň, obhájce titulu a velmi silné mužstvo,“ tak začal pozápasovou tiskovou konferenci trenér Votroků Milan Frimmel po utkání s Viktorií Plzeň, O:1.

„První, kdo měl v utkání první obrovskou příležitost, to jsme byli my, ale Pavlu Černému šel míč na stojnou nohu, takže k zakončení nedošlo,“ hodnotil první pětačtyřicetiminutovku trenér Votroků a pokračoval, „v druhé půlce byl soupeř silnější na míči a musím uznat, že měl i více ze hry.“

Trenér Frimmel již viděl bod nadosah po neproměněné soupeřově penaltě. „Pak ale přišla jedna standardní situace a padla branka, která rozhodla o osudu celého utkání,“ řekl k závěru zápasu trenér, u kterého těsně po utkání převládalo zklamání. „V závěru ještě těsně minul dobrý centr Honza Pázler. Škoda,“ dodal.

„Jsme rádi, že jsme v Hradci zvítězili, jsou to důležité body v dalším boji o titul. Hradec byl na domácí půdě dobrým mužstvem se šikovnými hráči, Malinský s Černým nám dělali velké problémy. Hradec byl navíc povzbuzen vítězstvím ze Zlína, kvůli čemuž to pro nás určitě nebylo jednoduché utkání. Chtěli jsme si vytvořit víc šancí a být nebezpečnější dopředu. Možná, kdybychom proměnili penaltu ve druhém poločase, mohli bychom zápas hodnotit úplně jinak,“ říká po skončení zápasu trenér Bečka.

FC Hradec Králové – FC Viktoria Plzeň 0:1 (0:0)

Branka: 81.Hejda. Rozhodčí: E.Marek – D.Pospíšil, P.Vysloužil (60.Z.Proske). ŽK:  19. M. Nosek, 29. M. Černý, 53. P. Černý, 54. J. Janoušek – 2. L. Hejda, 39. D. Limberský, 78. R. Hubník. Počet diváků: 2266.

Sestavy: FC Hradec Králové: Ottmar – Krátký, Nosek, Hůlka, Mudra – Trubač (73. Schwarz), Janoušek (84. Pázler), Jirsák, M. Černý, Malinský – P. Černý (84. Žondra). FC Viktoria Plzeň: Kozáčik – Řezník, Hejda, Hubník, Limberský – Hromada (75. Poznar), Hrošovský – Petržela (70. Kovařík), Hořava, Zeman (79. Kopic) – BakoČt.

Čtsa, zdroj: www.fchk.cz  foto: www.fcviktoria.cz

 

Související obrázky:

Similar Articles

Nahoru