Nacházíte se
Úvodní stránka > Golf > Spilkové s trofejí a dalším bonusem

Spilkové s trofejí a dalším bonusem

Překvapení čekalo golfistku Kláru Spilkovou po návratu z prvních dvou turnajů Ladies European Tour letošné sezony. Nejprve se stala v Maroku první českou vítězkou nejvyšší profesionální kategorie golfu a posléze ve Španělsku potvrdila svou vedoucí pozici hráčky sezonního žebříčku Order of Merit.

Jako uznání svých skvělých výsledků obdržela dvaadvacetiletá hráčka opět pozvánku na KPMG Women´s PGA Championship. Jeden z pěti turnajů kategorie major se letos koná od 29. června do 2. července na hřišti Olympia Fields v americkém státě Illinois. Na tomto turnaji loni u Seattlu česká profesionálka debutovala.  

„Moc se těším. Před rokem to byl při mém prvním americkém startu skvělý zážitek a doufám, že letos se mi podaří dojít zase o něco dál,“ řekla Klára Spilková, současně členka globálního týmu KPMG, pod jehož značkou startují také například Phil Mickelson, Paul Dunne nebo Stacey Lewisová.

Vítězka Lalla Meryem Cup 2017 v marockém Rabatu ukázala v Praze vítěznou trofej a svěřila se s dojmy nové šampionky. „Jsem šťastná a pořád mi to teprve dochází, ale vítězství mě nezmění a budu stejná jako dřív,“ ujistila Spilková, která poznávala pocit z nového statusu při předchozím startu ve Španělsku.

„Spoluhráčky mi neustále nosily nějaké pozornosti. Byla tam také spousta gratulantů. Při turnaji jsem se už zase ale musela soustředit na golf. Tolik jsem se do toho ponořila, že jsem si třeba zprvu ani nevšimla Filipa Jíchy mezi diváky,“ poznamenala golfistka k házenkáři, který hraje právě ve španělské Barceloně.

Vzhledem k přestávce v kalendáři Ladies European Tour čeká Kláru Spilkovou nyní příprava na další turnaje. „Odpočinu si, budu trénovat a třeba si pojedu zahrát někam jinam mimo LET,“ uvažovala Klára, kterou 2. června čeká exhibice v rámci Canon Pro Golf Series v Berouně se Skotem Colinem Montgomeriem.

Vzhledem k termínové kolizi s turnajem Ladies European Tour v Turecku zato nelze uvažovat o startu při domácí LET Access Series, která se jako druhá evropská série uskuteční od 22. do 24. června na hřišti Casa Serena. „Mrzí mě to, ale nemůžu nic dělat. Uvidíme se až na Čeladné,“ dodala Klára.

Mířila tím k svému jedinému letošnímu oficiálnímu startu na domácím hřišti. Stane se tak při Tipsport Golf Masters od 20. do 23. července právě na beskydském hřišti, kde se Ladies European Tour bude hrát poprvé, ale v Česku už po sedmé. Před turnajem plánuje Klára speciální soustředění.

jc foto Martin Kabát

Související obrázky:

Similar Articles

Nahoru