Nacházíte se
Úvodní stránka > Vodní sporty > Petr Průcha ovládl úvodní podnik MSWC v AbuDhabi

Petr Průcha ovládl úvodní podnik MSWC v AbuDhabi

 

 

Světový šampionát v motorovém surfingu letos odstartoval svou sezónu ve Spojených arabských emirátech. Seriál zamířil na Střední východ vůbec poprvé a rovnou se představil na místě zasvěceném královským disciplínám vodního motorismu – mezinárodní marině sportovního klubu AbuDhabi.

V klání žen a můžů nechyběla kompletní světová špička. Na trati byli k vidění úřadující mistři světa Lukáš Záhorský a Aneta Šacherová. Do závodů naskočil také dvojnásobný šampion mistrovství světa superbiků Troy Corser, testovací jezdec Yamaha MotoGP Teamu Jonas Folger nebo sedminásobná mistryně světa v závodech vodních skútrů Anya Colley.
Třídenní závodní víkend skládající se z kvalifikací, rozjížděk a finálových jízd ale patřil jinému borci. Ve skvělém tempu otevřel sezónu bývalý hokejista Petr Průcha, který se poslední tři roky věnuje výhradně motorovému surfingu a závodům mistrovství světa v této moderní disciplíně vodního motorismu. Bývalý forward New York Rangers jel ve skvělé formě. Ve čtvrteční kvalifikaci obsadil druhé místo. Pátek začal pro držitele zlaté medaile z hokejového MS nešťastně, když upadl v první rozjížďce. Zbylé ale ovládl a všichni napjatě čekali, jestli v boji o vítězství dokáže hodit rukavici úřadujícímu mistrovi světa Lukáši Záhorskému z týmu Captain Candy Brave. Mezi ženami to byla loňská mistryně světa Aneta Šacherová, která v rozjížďkách své prkno přivezla do cíle nejrychleji. V patách jí byla předloňská vítězka šampionátu Martina Bravencová

Letos prvně byli odměněni také vítězové prvních kol a byl to kdo jiný než Průcha, který v prvním finále odstartoval nejrychleji a průjezdem prvního kola se prohnal jako první. Boj to byl těsný – skvěle jedoucí jezdec týmu JETSURF USA uhájil vedoucí pozici a první finále ovládl. Ve druhém finále mu prvenství prvního kola vyfouknul mladý Slovák Sebastián Kubinec. Ve zbytku závodu se ale Průcha pral jako lev a těsně ovládl také druhé finále. V dámském klání to bylo napínavé do posledního kola. Prvnímu finále vládla Šacherová. Martina Bravencová se ale nedala a ve druhé jízdě odvrátila útok, což jí vyneslo celkové vítězství v prvním závodě. České závodnice na posledním pódiovém stupínku doplnila Anya Colley z Velké Británie. Mezi muži to byl Petr Průcha, který s novým prknem JETSURF RACE TITANIUM 2019 prolítnul sobotním finále jako nůž máslem a vůbec poprvé si na své konto připsal vítězství v závodě UIM MotoSurf WorldCup. Druhý skončil Lukáš Záhorský, elitní trojici pak uzavřel Sebastián Kubinec

Vítězové se navíc dočkali neobvyklé pocty. Pódiového ceremoniálu se osobně zúčastnil také jeho vrchnost Sheikh Mohammed Bin Sultan Bin Khalifa Al-Nahyan, aby předal trofeje. Další zastávka UIM MotoSurf WorldCup je v plánu v České republice, kdy se světová špička představí na Brněnské přehradě ve dnech 6.-8. června.

Kontakt:
Martin Jančálek
+420 723 850 373
martin.jancalek@jetsurf.com

Související obrázky:

CPA

Similar Articles

Nahoru