Nacházíte se
Úvodní stránka > Fotbal > Sparta v přípravě prohrála s Trenčínem

Sparta v přípravě prohrála s Trenčínem

Fotbalisté Sparty podlehli v přípravném zápase slovenskému mistru Trenčínu 1:3. V utkání byli sice sparťané na pražském Strahově aktivnějším týmem, jenže se v průběhu utkání trápili s finálním zakončením. Za hosty skóroval v 5. a 52. minutě Van Kessel a 40. Bero z penalty. Za Spartu snížil v 75. Sáček. Trenčín udeřil z první vážnější šance hned po sedmi minutách hry, kdy Gino Van Kessel zužitkoval centr Kalua a přesně umístněnou hlavou poslal míč za brankáře Bičíka.

Sparta následně v dalším průběhu slovenského mistra důrazně tlačila, takže do gólových šancí se dostával Fatai, nejprve po samostatném úniku po zpětném pasu Martina Frýdka.

Následně spálil nigerijský sparťanský útočník další vyloženou šanci, kdy trefil z deseti metrů vyběhnuvšího brankáře Chovana po přihrávce Matějovského, takže se mu v závěrečné koncovce moc nedařilo.

Čtyři minuty před koncem prvního poločasu fauloval ve vápně obránce Holek trenčínského Jangu a nařízenou penaltu Matúš Bero proměnil a zvýšil na 0:2.

Závěrečná rychlá snaha Sparty před přestávkou o snížení nevyšla, přestože si vypracovala dvě šance, které končili nepřesnou přihrávkou, nebo zbytečnou ztrátou míče.

Po změně stran a osmi minutách hry bylo gólové skóre třígólové, kdy Van Kessel využil zaváhání domácí obrany a přesnou dorážkou se trefil podruhé do sítě. Vzápětí si mohl připsat hattrick, ale jeho snahu vychytal brankář Bičík.

Sparťané sice v dalších minutách dokázali Trenčín několikrát zatlačit důrazem a zároveň si vypracovali několik gólových šancí. Ale Čermák po závaru ve vápně trefil jen obránce na brankové čáře, Schickovu střelu vyrazil na poslední chvíli Vozár a Frýdkovu dělovku zastavila pravá tyč.

Přes veškerou snahu se nakonec dokázali prosadit, když pěknou kombinační akci zakončil umístněnou střelou Michal Sáček svým premiérovým gólem v dresu sparťanského áčka.

Poslední herní slovo mohli mít nakonec hosté, jenže Diks svou křižnou střelou orazítkoval tyč a následně Matúš Bero svým druhým pokutovým kopem v zápase neuspěl a sparťanský brankář David Bičík si připsal vynikající zákrok.

„Byl to dobrý zápas, i když výsledek je špatný. Ale herně to nebylo špatné. Měli jsme v půli vést 4:1, ale to, co zahodil Fatai nebo Patrik Schick, to se musí proměňovat. Ve druhé půli po střídáních jsme již ztratili organizaci hry, protože to bylo nahoru dolů a mohlo to skončit divokým výsledkem,“ hodnotil zápas trenér Zdeněk Ščasný. „Chtěli jsme si vyzkoušet rozestavení na tři obránce, přestože jsem tušil, že na Trenčín by bylo lepší hrát se čtyřmi. Nefungovalo to stoprocentně, ale ze hry jsem špatný pocit neměl. My jsme, ale nebyli efektivní, soupeř ano,“ dodal Ščasný.

AC Sparta Praha – Trenčín 1:3 (0:2)

Branky: 75. Sáček – 5. a 52. Van Kessel, 40. Bero z pen.

Sestava Sparty: Bičík – Zahustel, Mazuch (67. Pulkrab), Holek, Costa – Fatai, Čermák (62. Sáček), Mareček, Matějovský (46. Konaté), M. Frýdek – Schick.  Trenér: Zdeněk Ščasný.

Čtsa, kc, foto sp.,

Související obrázky:

Similar Articles

Nahoru