Nacházíte se
Úvodní stránka > Fotbal > Nový objev televizní kamery a dojatá maminka Rosůlková

Nový objev televizní kamery a dojatá maminka Rosůlková

Praha – Sobotní slunečný den se na mistrovství Evropy do 21 let v malém fotbalu nesl v duchu nádherných představení domácího výběru. Dopolední utkání základní skupiny A s Itálií sice přineslo úvodní branku soupeře, ale pak český celek potvrdil svou dominanci. Nastřílel devět gólů a došel si pro pohodlné vítězství.

Nejmladší celek na turnaji neznamenal pro český tým těžké sousto, což především v závěrečném utkání přineslo na domácí kopačky až příliš bohorovný přístup, ale podstatné je, že se trefili hráči, kteří do té doby střelecky mlčeli. Například Břetislav Tvrzník, Matěj Koudelka a Jan Rosůlek. Dojala především scéna posledního jmenovaného pardubického zadáka, který se po své trefě rozběhl k tribuně a objal se s maminkou, která nezadržela slzy štěstí.

Velké představení předvedl opět Daniel Kavka, a to nejen třemi vstřelenými brankami, ale především rozhovorem pro Českou televizi. Na hřišti sice svým plouživým pohybem vypadá někdy jako bez zájmu o hru, ale v pravou chvíli udeří. A precizní vystoupení si schoval pro někoho možná nečekaně i pro televizní kameru, o čemž se český celek přesvědčil ze záznamu.

Večerní duel s Německem pak potěšil všechny příznivce malého fotbalu. Vedoucí reprezentace Petr Brejla naplánoval atraktivní příběh a hráči jeho plán splnili do puntíku. „Ale nechat Němce vést 2:0 jsem neplánoval,“ culil se Brejla. Jeho svěřenci sice prohrávali o dvě branky, ale pak předvedli silného týmového ducha a pěti góly v řadě zadupaly německé postupové šance do země.

Boj se strhl o poslední branku do německé sítě, kterou si srazil za gólmana spoluhráč. Přetahovanou přisoudil moderátor Petr Švancara nakonec českému útočníkovi Janu Krátkému. Hráči si pak s nadšenými fanoušky a moderátorem užili závěrečnou děkovačku a předvedli také nacvičené skoky plavmo.

Přesun autobusem do domácího stanoviště v Hotelu Baroko protkala pohodová nálada a oslavu postupu z prvního místa si čeští reprezentanti užili i v bazénu. Za odměnu dostali jedno pivo, ale hlavami už se soustředili na nedělní vyvrcholení turnaje.

Slováci litovali, že s českými hráči sehrají předčasné finále. Ale o tom zase příště…

Čtsa, Jaroslav Kara tiskový mluvčí,

Související obrázky:

Similar Articles

Nahoru