Nacházíte se
Úvodní stránka > Fotbal > Sparta remizovala v 3. předkole Ligy mistrů se Steua

Sparta remizovala v 3. předkole Ligy mistrů se Steua

Velké zklamání zažili fotbalisté pražské Sparty po utkání 3. předkola Ligy mistrů v domácím prostředí proti Steaua Bukurešť, kterou nedokázali porazit a nakonec se museli smířit do odvety s jednobrankovou remízou. Domácí se ujali vedení brankou Šurala, za hosty vyrovnal Stanciu. Odvetné utkání se odehraje ve středu 3. srpna na stadionu soupeře.  

Trenér Sparty Zdeněk Ščasný poslal do velice důležitého zápasu základní sestavu ve složení 3 – 5 – 2. Utkání začalo velice opatrně, ale první gólovou šanci si vypracovali hosté, kdy po centru z levé strany se snažil hlavou skórovat Aganovič, jenže brankář Bičík míč bravurním zákrokem vyrazil. Sparta zahrozila následně z protiútoku střelou Bořka Dočkala z velkého vápna.

V následujících minutách se začali víc prosazovat sparťané, kteří během deseti minut dvakrát ohrozili branku soupeře, ale bez gólového zakončení. Naopak hosté se spíš zaměřili na defenzivu a rychlé protiútoky, které končily na hranici velkého vápna nepřesnou střelou nebo ztrátou míče.

V 21. minutě se dostal po hezké kombinační akci do šance Konate, který se uvolnil přes obránce na velkém vápně, jeho následnou snahu o vedení hostující obrana odvrátila.

V 25. minutě po centru Ondřeje Zahustela z pravé strany, mohl skórovat bez přípravy Josef Šural, jeho střelu brankář Nita vyrazil.

Po třech minutách se Sparta mohla ujmout vedení, kdy se dostal David Lafata do vyložené gólové šance, ale jeho snahu z malého vápna vychytal hostující gólman.

Po neustálém obléhání soupeřovy branky se sparťané konečně dočkali v 35. minutě gólu, kdy si na míč z rohového kopu naskočil hlavou Šural a nedal hostujícímu brankáři žádnou šanci 1:0.

V závěrečných deseti minutách dostala Sparta svého soupeře pod důrazný tlak, který nedokázala gólově zúročit, přestože si vypracovala několik brankových příležitost, které hráči rumunského týmu obětavě odvraceli.

Hned v úvodu po změně stran z rychlých útoků Sparta dvakrát zahrozila, ale bez finálního zakončení. Naopak na druhé straně po centru tečovaný míč Tudorieho skončil vedle pravé tyče.

V následujících minutách tempo domácího týmu ze závěru prvního dějství opadlo a do hry se začali více dostávat hosté a tak sparťanské útoky byly ojedinělé.

Přesto se v 69. minutě dostal do šance po uvolnění na velkém vápně Dočkal, jeho nepřesná střela skončila nad brankou. Hosté odpověděli tvrdou střelou Stancia z velkého vápna, kterou brankář Bičík perfektním zákrokem zlikvidoval.

Po šesti minutách po faulu střídajícího Costy na hranici velkého vápna se trefil z trestného kopu přesně umístněnou střelou Stanciu a vyrovnal 1:1.

Sparta se v závěrečných minutách opět vzchopila, ale jejich snaha byla nedůrazná a chybující v rozhodujícím okamžiku, kdy se mohla dostat opět do vedení. A tak na inkasovaný gól už sparťané zareagovat nedokázali a do odvetného zápasu v Bukurešti si povezou remízu 1:1.

 AC Sparta Praha – FC Steaua Bukurešť 1:1 (1:0)

Branky: 35. Šural – 75. Stanciu. Rozhodčí: Siebert – Seidel, Achmüller. ŽK: Matějovský, Zahustel, Frýdek, Kadlec – Stanciu, Aganović, Tamas, Pintilii, Enache. Diváci: 13257.

Sparta: Bičík – Holek, Brabec, Kadlec – Zahustel (80. Costa), Dočkal, Frýdek, Čermák (63. Matějovský), Konaté – Šural (59. Fataioi), Lafata. Trenér: Zdeněk Ščasný.

Steaua: Nita – Enache, Tamas, Tosca, Momčilović – Stanciu, Achim (89, Popescu), Pintilii, Agamović (62. Sulley) – Tudorie (55. Popa), Golubović. Trenér: Leurentiu Reghecampf. Trenér: Laurentiu Reghecampf.

Čtsa, kc, foto cpa,

Související obrázky:

Similar Articles

Nahoru