Nacházíte se
Úvodní stránka > Fotbal > Slavia touží po vítězství, ale trenér Uhrin to vidí 50:50

Slavia touží po vítězství, ale trenér Uhrin to vidí 50:50

Stejně jako Mladá Boleslav a Liberec vstoupí ve čtvrtek fotbalisté pražské Slavie do 3. předkola Evropské ligy. Tentokrát je čeká v pražském Edenu portugalský tým Riu Ave po vítězném zápase 2. předkola s estonskou Levadia Tallinn.

V zemi novopečených mistrů Evropy  patří Rio Ave k nejlepším týmům. V portugalské lize skončilo šesté. Mužstvo, v němž hrají tři Brazilci je proslulé tím, že inkasuje málo gólů, jeho defenzíva je prvotřídní. Avšak zvědové  Slavie viděli, že tým umí i kvalitně útočit, ve sledovaném zápase předvedl dvě herní varianty.

Postup Slavie ze druhého předkola svádí k mírnému optimismu, v mužstvu, jak informoval nadějný záložník Tomáš Souček, panuje dobrá nálada. Je to patrné na každém tréninku, noví hráči se aklimatizovali. A hlavně všichni, s výjimkou staronové posily Dušana Šventa, jsou zdrávi. Trenér Dušan Uhrin ml. bude vycházet z vítězné sestavy proti Levadii, ale definitivně se většinou rozhoduje až v poledne před zápasem.

Uhrin říká: „Samozřejmě  všichni toužíme po vítězství, ale  zatím vidím šance obou mužstev stejné, tedy 50:50.  Důležité bude, abychom neinkasovali a hráli odpovědně v obraně jako minulý čtvrtek. Právě chyby v obraně způsobily prohru v Tallinnu. Čekáme opět výraznou diváckou podporu, ta nás hnala k postupu. Však hráči jaksepatří fanouškům poděkovali.“

Podle zpráv z Edenu se očekává přibližná návštěva jako proti Levadii,  14- 15 tisíc diváků

ČTSA, kc, foto ph.,

 

Související obrázky:

Similar Articles

Nahoru