Nacházíte se
Úvodní stránka > Fotbal > Karel Jarolím má zájem povolat Schicka a Rosického!

Karel Jarolím má zájem povolat Schicka a Rosického!

Trenér Karel Jarolím v minulém týdnu koučoval první dva zápasy na lavičce reprezentace v přípravě proti Arménii a kvalifikací na Euro 2018 doma proti Severnímu Irsku. Z jeho nových svěřenců svým přístupem nikdo nezklamal, přesto vidí velké rezervy ve finální fázi.

Jarolím zvažuje, že do následných říjnových zápasů bude nominovat velice výborného útočníka Patrika Schicka z jednadvacítky a zároveň věří, že v reprezentační kariéře bude pokračovat kapitán Tomáš Rosický.

Reprezentace pod novým koučem porazila minulou středu v přípravném zápase Arménii 3:0, následně v neděli vstoupila do kvalifikace mistrovství světa se Severním Irskem bezbrankovou remízou, především špatným finálním zakončením.

„Pocity jsou dobré, byly by lepší, kdybychom první kvalifikační zápas vyhráli. Zklamaný jsem z výsledku, ale z celkového herního projevu, tolik ne. Až na finální fázi, která byla špatná, neboť z 15 střeleckých pokusů jen jeden mířil mezi brankové tyče. Brankové situace, které jsme měli, šly možná vyřešit daleko líp. Pořád je co zlepšovat, v tom vidím největší rezervy. Ale celkový projev, že chceme hrát kombinačně a v neustálém pohybu, bylo v pořádku,“ řekl Jarolím na tiskové konferenci.

„Rozhodli jsme se pro aktivní sestavu. Některé výkony hráčů byly lepší, některé horší. Pro nás to bylo velice důležité poznání, z toho se bude vyvíjet další naše pokračování. Ale co se týče přístupu a nasazení v průběhu, zatím mě nikdo nezklamal,“ uvedl Jarolím, který v obou zápasech nominoval dva útočníky.

V říjnu čekají českou reprezentaci dva zápasy, nejprve se střetnou na hřišti v Hamburgu s obhájci světového zlata s Němci a následně v domácím prostředí s Ázerbájdžánem. Jarolím rovněž uvažuje, že povolá někoho ze Lvíčat, velkým adeptem je útočník Schick.

„Patrik je typ útočníka, kterého v áčku nemáme, ale uvidíme, jaký bude jeho další vývoj, zejména jak se mu bude dařit v zahraničním klubu. Je to rozhodně první kandidát do áčka,“ prohlásil Jarolím, který v úterý sledoval v Belgii jednadvacítku v kvalifikačním zápase.

Nový trenér také věří, že v reprezentaci bude pokračovat kapitán Rosický, který se před týdnem vrátil do Sparty. „Uvidíme, jak bude dál vypadat, jak herně tak kondičně. Čekal jsem na moment, jak se nakonec rozhodne, jestli bude dál pokračovat v kariéře. Určitě budeme spolu komunikovat. Myslím si, že když bude zdravotně v pořádku a bude mít zájem dál reprezentovat, tak má dveře do reprezentace otevřené,“ řekl Jarolím na adresu kapitána národního týmu.

Čtsa, kc, foto cpa,

 

Související obrázky:

Similar Articles

Nahoru