Nacházíte se
Úvodní stránka > Handicapovaní > Na hrách v Riu se představili naši atleti a lukostřelci

Na hrách v Riu se představili naši atleti a lukostřelci

V sobotu měl Český paralympijský tým na hrách v Riu nabitý program. Ke třem disciplínám z předchozích dní přibyla navíc atletika a lukostřelba.

jiri-suchanekDo sportovního klání tak zasáhlo celkem sedmnáct českých reprezentantů. Mezi nimi také stolní tenista Jiří Suchánek, který se dokázal probojovat mezi nejlepší čtyřku paralympijského turnaje.

Na úspěšný vstup do závodů navázala mladá plavkyně Vendula Dušková, která po skvělém výkonu na 400 m volným způsobem postoupila do finále i v závodě na 100 m prsa, nakonec obsadila osmou příčku. Druhému plavci dnešního dne Arnoštu Petráčkovi finále opět o jedinou příčku uniklo.

Na paralympijském velodromu pak v sobotu pokračovaly závody v dráhové cyklistice. Tereza Diepoldová v závodně na 500 m znovu vylepšila národní i osobní rekord časem 38.644, který stačil na 11. místo.

Ve stíhacím závodě na 4 000 m se dopoledne představili Jiří Ježek a Jiří Bouška, oba předvedli velmi slušný výkon a obsadili šestou, respektive sedmou příčku. Šestý skončil v kategorii C5 také cyklista ze Zlatých hor – Tomáš Kajnar, pro něhož se jednal o životní výsledek.

Ivo Koblasa, který stíhací závod absolvoval již o den dříve, měl v sobotu na programu časovku na 1 000 m. V té se mu podařilo výkonem na hranici svého maxima obsadit velmi dobré 8. místo mezi 26 závodníky.

Z atletů se jako první představila zkušená Eva Kacanu, která ve své jediné disciplíně – vrhu koulí – s výkonem 5,23 m obsadila 8. místo. Eva Berná házela oštěpem, což je pro ni doplňková disciplína a obsadila v ní 7. příčku. Třetím atletem, který dnes do her zasáhl, byl mladý běžec z Mostu Daniel Hýna. Ten na 1 500m trati skončil sedmý.

Suchánkův paralympijský sen pokračuje

O největší senzaci dne se postaral stolní tenista Jiří Suchánek. Poté co Ivan Karabec překvapivě podlehl Španělu Marquezovi a musel se s turnajem rozloučit, zůstal Suchánek posledním českým zástupcem v turnaji jednotlivců. Ovšem ani jeho zápas se slovenským reprezentantem a předsedou paralympijského výboru Jánem Riapošem se nevyvíjel právě ideálně.

Ota Černý | Project Manager, Premiersports,

 

Související obrázky:

Similar Articles

Nahoru