Nacházíte se
Úvodní stránka > Fotbal > Potřetí za sebou nevyhráli a poprvé prohráli venku!

Potřetí za sebou nevyhráli a poprvé prohráli venku!

Boleslavští v utkání třináctého ligového kola prohráli na hřišti týmu Vysočina Jihlava, který v předchozích dvanácti ligových mistrácích ani jednou nevyhrál, zklamali neefektivní ofenzívou i chybováním v defenzívě. Pokazili tři utkání v řadě a sklouzli z čela ligového pořadí.

První poločas začali Boleslavští dobře, ovšem Jihlavští efektivněji. Již ve 2. minutě první boleslavský útok po Matějovského pasu zakončil Mebrahtu povedenou střelou, ale jen do levé tyče jihlavské branky. V 6. minutě po podražení Mebrahtua v jihlavském pokutovém území sudí Machálek odpustil Jihlavě penaltu. Boleslavští kopali jen roh, který nevyužili. To Jihlavští při své první nebezpečnější akci byli efektivnější.

Ve 12. minutě z pravé strany odcentroval Zoubele a uvnitř boleslavského vápna se ve skluzu z deseti metrů Rabušic trefil k levé tyči – 1:0. Za tři minuty si Jihlavští vynutili první roh, který pokazili. Boleslavští naštěstí zanedlouho srovnali skóre a jihlavské nadšení zatrhli.

V 18. minutě po Marešově rozehrávce Přikryl odcentroval z levé strany a z malého vápna se hlavou prosadil Klobása – 1:1.

Uprostřed poločasu se několik minut hrálo na boleslavské polovině hřiště, ale Diviš zasahoval jen při nepovedeném jihlavském centru. Jihlavští nevyužili další tři rohy, Boleslavští promarnili tři trestné kopy z nadějných pozic. V nastavené minutě prvního dějství Rabušicova přízemní střela těsně minula boleslavskou branku.

Druhý poločas se boleslavským fotbalistů nepovedl, přestože ho začali aktivně. Ve 47. minutě běžel na jihlavskou branku Přikryl, ale Hanuše nepřekonal, o dvě minuty později Přikrylovo zakončení z úhlu vytlačil Hanuš přes tyč na roh a po jeho rozehrání Vukadinovič z deseti metrů překopl jihlavskou branku. V 54. minutě po jihlavském rohu netrefil Štěpánek Divišovu branku.

V 62. minutě Matějovského přetažený centr nepovedeně zakončil Klobása. V 66. minutě Diviš zlikvidoval Batiojovu příležitost, když kryl střelu tohoto jihlavského hráče z patnácti metrů. Ale o minutu později již kapituloval.

V 67. minutě centr z pravé strany odhlavičkoval od boleslavské branky Mareš pouze na hranici vápna k osamocenému Urblíkovi, který se trefil k levé tyči – 2:1.

Od té chvíle do poslední minuty se Boleslav marně tlačila k soupeřově brance a Jihlavští zlobili z brejků. V šancích ze hry se neprosadili Přikryl, Mareš, Mebrahtu, neuspěl ani čerstvý Chramosta, jehož trestný kop v 84. minutě zblokovala hráčská zeď. A tak Boleslav v letošní podzimní sezóně poprvé prohrála venku a navíc se stala prvním týmem letošní podzimní sezóny, který prohrál s Jihlavou trápící se na konci ligové tabulky.

FC Vysočina Jihlava – FK Mladá Boleslav 2:1 (1:1)

Góly: 12. Rabušic, 67. Urblík – 18. Klobása. Rozhodčí: Machálek – Wilczek, Vlasjuk ŽK: Štěpánek, Tlustý, Hanuš – Přikryl, Kúdela, Pauschek. Diváků: 2594.

Vysočina Jihlava: Hanuš – Tlustý, Krejčí, Rosa, Mišůn – Štěpánek, Urblík – Zoubele (82. Hronek), Dvořák, Batioja (90. Vaculík) – Rabušic (90. Ikaunieks).

Mladá Boleslav: Diviš – Pauschek (82. Takács), Da Silva, Kúdela, Fleišman – Matějovský, Mareš – Vukadinovič (72. Chramosta), Klobása, Přikryl – Golgol Mebrahtu.

Trenér Kalvoda vytýkal hráčům neproměňování střeleckých příležitostí

Již potřetí za sebou boleslavský trenér Leoš Kalvoda předstoupil před novináře po nepovedeném zápase s kritickými slovy, kterými hráčům vytýkal chyby neslučitelné se zkušenostmi, jimiž většina členů boleslavského kádru oplývá.

„Hovoří se mně těžko, protože jsme určitě měli na to získat alespoň bod, ale neproměnili jsme šance, kterých jsme měli dost, a to potom bohužel nemůžeme vyhrát. Dělali jsme v obraně chyby, jaké by zkušení hráči neměli dělat,“ povzdechl si boleslavský trenér Leoš Kalvoda a zdůraznil, že Jihlava ho ničím nepřekvapila. „Už v předchozím utkání v Brně hrála dobře,“ dodal Kalvoda na adresu úspěšného soupeře. Jaký má recept na přerušení černé série, v níž Boleslav remizovala doma s Brnem, prohrála doma se Zlínem a prohrála venku v Jihlavě? „V reprezentační pauze musíme dobře potrénovat a potom se vrátit k poctivému fotbalu, který jsme hráli před nevydařenými zápasy,“ poznamenal boleslavský trenér.

Jihlavský kouč Michal Bílek po prvním podzimním vítězství zářil spokojeností: „Vítězství se nerodilo lehce, když soupeř v úvodu utkání nastřelil tyč, ale potom jsme hru vyrovnali a dali vedoucí branku a dovedli utkání do úspěšného konce. Toto vítězství beru jako vybojované nad velmi kvalitním soupeřem. V předchozím utkání v Brně jsme však hráli lépe, než proti Boleslavi.“

 Jiří Koros, manažer komunikace FKMB.,

Související obrázky:

Similar Articles

Nahoru