Nacházíte se
Úvodní stránka > Fotbal > Sparta opět potvrdila v Evropské lize výborný výkon!

Sparta opět potvrdila v Evropské lize výborný výkon!

Fotbalisté pražské Sparty se radovali ve 4. kole Evropské ligy z třetí výhry v základní skupině „K“, kdy v domácím prostředí podali vynikající výkon proti izraelskému týmu Hapoel, nad kterým zvítězili 2:0 a vévodí v tabulce s devíti body. Vlastní gól si dal hostující Bitton a rozhodující vsítil letenský kanonýr David Lafata.  

Sparta nastoupila do velice důležitého zápasu Evropské ligy proti izraelskému soupeři v nejsilnější základní sestavě, kterou měl trenér Holoubek k dispozici, neboť nemohl počítat s několika klíčovými hráči, zejména s útočníkem Václavem Kadlecem, kteří jsou na marodce. Naopak hosté postrádali jediného klíčového hráče Nigerijce Anthonyho Nwakaemeho.

Do první gólové šance se dostali hosté z rohového kopu, kdy Miguel Vítor se snažil o vedení z malého vápna, ale jeho snahu zlikvidoval brankář Tomáš Koubek.

V následujících minutách se hra přelévala z jedné strany na druhou, jenže převážně končila na hranici velkého vápna.

Přesto se Sparta po neustálém tlaku v 23. minutě ujímá vedení z přímého kopu Bořka Dočkala, když přesný centr z dvaceti metrů tečoval Ben Bitton a míč skončil za zády brankáře Davida Goreshe v síti 1:0.

V 39. minutě se radovali sparťané podruhé po hezké kombinační akci a přihrávce Dočkala z pravé strany velkého vápna na volného Davida Lafatu, který nedal hostujícímu gólmanu žádnou šanci a zvýšil vedení na 2:0.  

V závěru prvního poločasu se izraelský tým snažil o zkorigování nepříjemného skóre, ale dobře organizovaná a disciplinovaná defenziva Sparty, hráče Hapoelu do žádných šancí nepouštěla. Naopak sparťané hrozili brejkovými a střeleckými pokusy Juliše, Marečka a střídajícího Dudla.

Po změně stran začali hosté důrazně a dost aktivně a tak si vypracovali několik brankových příležitostí, které sparťané bez větších problémů odvraceli, ale po jakékoliv chybě hostí se rychlými brejky snažili navýšit vedení.

V závěru zápasu se dostali domácí pod tlak, takže byl brankář Koubek neustále v permanenci. Šanci vsítit kontaktní gól měl tři minuty před koncem tvrdou střelou z pravého rohu velkého vápna střídající Ben Sarah, ale trefil pravou tyč sparťanské branky a míč se odrazil za postranní čáru.

Sparta porazila i ve druhém zápase Hapoel a po výborném kolektivním výkonu si plně zasloužila výhru a zisk tří bodu, což znamená, že si před dvěma zbývajícími zápasy druhé prestižní evropské soutěže upevnila vedoucí místo v tabulce s devíti body.

AC Sparta Praha – Hapoel Beer-Sheva FC 2:0 (2:0)

Branky: 23. Bitton vl., 38. Lafata. Rozhodčí: Vad – Albert, Vizsokai – Szabo, Erdos (Maďarsko). ŽK: Karavaev, Pulkrab. Diváci: 12891.

Sparta: Koubek – Karavaev, Mazuch, Michal Kadlec, Costa – Juliš (71. Dudl), Mareček, Holek, Holzer (90. Milan Kadlec) – Dočkal – Lafata (79. Pulkrab).

Hapoel: Goresh – Taha, Miguel Vítor (46. Shabtai), Tzedek – Bitton, Hoban, Radi, Buzaglo (62. Ghadir), Korhut – Melikson, Lúcio Maranhao (73. Sahar).

Čtsa, kc, foto,

Související obrázky:

Similar Articles

Nahoru