Nacházíte se
Úvodní stránka > Fotbal > Slavia porazila v Silvestrovském derby Spartu 7:3

Slavia porazila v Silvestrovském derby Spartu 7:3

Vydařený ligový podzim v nejvyšší fotbalové soutěži potvrdila fotbalová Slavia v Silvestrovském derby internacionálů, když v 31. ročníku vyhrála nad Spartou 7:3.

Slavia zvítězila v předešlých třiceti soubojích dvacetkrát. Naopak Sparta v silvestrovském klání zvítězila jen šestkrát a čtyřikrát si připsala remízu.

V posledním dnu letošního roku si slavisté připsali už jednadvacáté vítězství. Nejlepšími hráči zápasu byli vyhlášeni brankář Sparty Jaromír Blažek a Karel Piták, který se uvedl jako nováček Slavie hattrickem.

„Premiéra, hattrick a vítězství, takže jsem velice spokojený. Bylo příjemné si opět zahrát s bývalými spoluhráči, Je to velká radost s nimi hrát, zejména když vám šance připraví, pak je už snadné dávat góly,“ řekl Piták.

Slavia dokázala porazit Spartu již v podzimním pražském ligovém derby a v prvoligové tabulce skončila po podzimu na druhé příčce před dlouholetým sparťanským rivalem. Takže se do silvestrovského derby vnesla velice dobrá herní pohoda, ve které měli slavisté od začátku velkou převahu.

„Bylo vidět to sebevědomí, které Slavia má, Sparta měla rovněž dobrý tým, takže jsme nečekali, že nám to půjde tak dobře. Možná, že jsme ligový tým Slavie povzbudili do nového roku, takže se na jaře můžeme těšit na dobrý fotbal,“ dodal Piták.

Už po minutě hry se Slavie ujala vedení nováčkem silvestrovského derby Davidem Jarolímem. Následně zvýšil Martin Müller a hned dvakrát se trefil Piták. Přesto Spartu dobrými zákroky podržel brankář Blažek, který zlikvidoval penaltu Pavla Kuky.

V závěru prvního poločasu snížil dlouholetý kapitán Sparty Jiří Novotný, ale hned po změně stran završil hattrick Piták. Další snížení zařídil letenský Marek Kincl, na to odpověděl gólem Kuka, který se snažil napravit neproměněnou penaltu. Skóre uzavřel za mohutné podpory fanoušků slavista Jaroslav Černý a sparťanský Luděk Stracený z penalty za tři rohy.

Hráči nad 35 let (2×25 min.):

Slavia – Sparta 7:3 (4:1)

Branky: 13., 18. a 28. Piták, 1. D. Jarolím, 9. Müller, 35. Kuka, 44. J. Černý – 24. Novotný z pen., 33. Kincl, 45. Stracený z penalty.

Slavia: Kamil Čontofalský – Jaroslav Černý, Lukáš Došek, Tomáš Hunal, Martin Hyský, Roman Janoušek, Lukáš Jarolím, David Jarolím, Pavel Kuka, Martin Müller, Tomáš Pešír, Adam Petrouš, Karel Piták, Ivo Ulich.

Sparta: Jaromír Blažek – Miroslav Baranek, Jan Flachbart, Michal Horňák, Tomáš Hübschman, Marek Kincl, Václav Koloušek, Vratislav Lokvenc, Jiří Novotný, Libor Sionko, Luděk Stracený, Lukáš Zelenka.

Derby veteránů nad 45 let skončilo remízou 3:3, když dva góly za Slavii vsítil Pavel Řehák. Jenže Sparta dokázala skóre otočit z 1:2 na 3:2, jenže minutu před koncem zařídil zasloužený nerozhodný výsledek slavista Řehák.

Z dosavadních třinácti zápasů veteránů se pětkrát radovala Slavia, dvakrát Letenští a šestkrát se hráči obou týmů rozešli remízou.

 „Je to hlavně společenská událost, každý chce vyhrát. Zvláště v derby. Hlavní ale je, že jsme se opět společně setkali v derby na hřišti po dlouhé době, zároveň jsme si dobře zahráli v hezkém počasí,“ řekl trenér Slavie Jaroslav Šilhavý.

Hráči nad 45 let (2×20 min.):

Slavia – Sparta 3:3 (1:1)

Branky: 14. a 39. Řehák, 28. Šimůnek – 20. Budka z pen., 33. Vrabec, 37. Margolius.

Slavia: Luboš Přibyl – Miroslav Beránek, Václav Hrdlička, Jiří Jeslínek, Jaromír Jindráček, Jan Mareš, Pavel Medynský, Gustav Ondrejčík, Pavel Řehák, Jaroslav Šilhavý, Milan Šimůnek, Luboš Zákostelský, Luboš Kozel, Michal Drahorád.

Sparta: Jiří Bobok – Aleš Bažant, Václav Budka, Miroslav Denk, Josef Jarolím, Richard Margolius, Miroslav Mlejnek, Petr Vrabec, Marek Trval, Václav Kotal, Antonín Mlejnský.

Čtsa, kc, foto cpa,

 

Související obrázky:

Similar Articles

Nahoru