Nacházíte se
Úvodní stránka > Vodní sporty > Souboj dlouhý 500 mil

Souboj dlouhý 500 mil

Včera odpoledne odstartoval Milan Koláček do druhé etapy sólového závodu La Solitaire URGO Le Figaro. 

Nejlepší světoví sóloví jachtaři mají před sebou 500 mil dlouhou etapu ve zrádných vodách Biskajského zálivu.  Nedlouho po startu Milan figuroval ve třetí desítce startovního pole, ale během první noci se probojoval na vynikající 11. místo a drží krok s těmi nejlepšími. Nyní je jen jedno místo za vítězem první etapy Nicolasem Lunvenem a tři místa za loňským vítězem Charliem Dalinem. Na vedoucího Sebastiena Simona ztrácí 3,3 míle.  Velmi zajímavé je pořadí mezi Bizuth (nováčky). Milan je na druhém místě za Julienem Pulve, na kterého ztrácí jen 1,8 míle.

Depart des pontons de la 2eme etape de la Solitaire Urgo Le Figaro 2017 – Gijon le 10/06/2017

Tato etapa nebude náročná kvůli silnému větru, ale z důvodu jeho častých změn. Taktika a strategie budou tentokrát velmi důležité. Neudělat chybu! Tak bude znít heslo dne.  Třída Figaro je nesmírně vyrovnaná. Ztracenou míli v jiných závodech snadno naženete. Zde se však vede souboj o jednotlivé metry nejčastěji a někdy i decimetry. Jediná chyba a ztráta 500 metrů na soupeře může znamenat propad startovním polem o 20 míst.

Milan Koláček má před sebou tři náročné noci, během kterých se musí chyb vyvarovat, pokud chce pomýšlet na úspěch. A na ten, jak Milana známe, určitě pomýšlí. Tři dny a noci za kormidlem, bez spánku, s mimořádným psychickým a fyzickým vypětím. Milan bojuje za úspěch českého jachtingu v regatě, ve které startuje jako první Čech. Přetahuje se o úspěch s nejlepšími světovými sólovými jachtaři.

Více informací o závodu zde.

Mapa závodu zde.

Milan Koláček

Foto Alexis Courcoux

Daniel Vodička Komunikace a PR

Související obrázky:

Similar Articles

Nahoru