Nacházíte se
Úvodní stránka > Fotbal > Fotbalisté Plzně postoupili do Play Off Ligy mistrů!

Fotbalisté Plzně postoupili do Play Off Ligy mistrů!

FC Viktoria Plzeň zvládla odvetné utkání 3. předkola Ligy mistrů, když po domácím bezbrankovém výsledku remizovala v Baku s Karabachem FK 1:1. Viktoriáni v utkání od 28. minuty prohrávali a nutno uznat, že měli v zápase hodně štěstí. Čtyři minuty před koncem se ale po centru Kovaříka prosadil hlavou Michael Krmenčík a zajistil Plzni podzimní účast v evropských pohárech, hlavně play off Ligy mistrů.

Jednu změnu oproti úvodnímu utkání udělal trenér Roman Pivarník v základní sestavě Viktorie. Místo vykartovaného Baránka naskočil od začátku Lukáš Hejda. Oba týmy od úvodního hvizdu na nic nečekaly a vrhly se do útočení, jenže akce končily vždy před velkým vápnem nepřesnými přihrávkami.

První větší měli vitkoriáni ve 21. minutě, kdy po centru Kovaříka nepřesně hlavičkoval Kolář a Hořava se k odraženému míči nedostal včas. Na druhé straně nemusel o chvíli později zasahovat Kozáčik, protože pokus Reynalda zblokovala obrana. Ve 28. minutě Matějů vůbec nezachytil pohyb Muarema, který dostal dobrý míč za obranu a útočník Karabachu vyběhnutého Kozáčika dokázal přelobovat – 1:0.

Domácí po úvodním gólu zcela ovládli hřiště, ale naštěstí se nedokázali dostat do další vážnější šance, Západočeši dostali ve 33. minutě příležitost přímého kopu z pětadvaceti metrů, ale nacvičený signál jim nevyšel a tak Šehiče v brance vůbec neohrozili.

Ještě více zle mohlo být pro Plzeň v závěru úvodní půle, Quintana skvěle prošel přes půlku hřiště, v pokutovém území našel volného Muarema, který vyslal prudkou přihrávku na malé vápno na Richarda Almeidu, ten naštěstí míč trestuhodně minul. Do šaten tak šli spokojenější hráči Karabachu a trenér Viktorie Roman Pivarník musel o přestávce v kabině troubit na poplach.

Ani jeden z trenérů pro druhý poločas neudělal změny v sestavě a nezměnil se ani obraz hry. Viktoria se do útoku dostávali ztěžka a spíše se bránila. V 52. minutě prověřil Richard Almeida plzeňského brankáře Kozáčíka z střelou z velké dálky, ale slovenský reprezentant neměl s jeho pokusem sebemenší problém.

Český tým sice měl míč na svých kopačkách, ale nedokázal se dostat ke střele, zkusil to například Hrošovský, který se uvolnil na vápně, ale střelu mu zblokovala obrana. Centr Matějů pro změnu lapil gólman.

V 56. minutě Plzeň poprvé střídala, Kovaříka nahradil Jan Kopic. Karabach se s přibývajícími minutami zatahoval stále více na svoji polovinu a vyrážel do nebezpečných brejků, Quintana se po rychlém přechodu do útoku snažil ještě ve vápně přihrát spoluhráči, ale na místě byl Hubník, v šedesáté minutě centr od stejného hráče pouze proletěl brankovištěm.

O dvě minuty později vystřídal Koláře Michael Krmenčík a Viktoria tak vrhla karty do útoku, nic jiného ji ani nezbývalo. V 69. minutě vystřídal také Karabach, střelce branky Muarema nahradil Ismayilov a nováček na hřišti se po pár vteřinách dostal do velké šance. Ze strany se řítil na brankáře hostů, ale vypálil vedle.

O pár vteřin později mělo být rozhodnuto, Ismayilov tentokrát nevystřelil, ale pouze přihrál přes malé vápno, kde byl úplně volný Michelovi, ten ale v neuvěřitelné snadné pozici míč minul, stačilo přitom do míče ťuknout nohou nebo ho trefit jakoukoliv povolenou částí těla.

V 78. minutě o sobě dali po delší době vědět také útočící hráči hostů, ale Krmenčíkově pokusu chyběla razance. Deset minut před koncem trenér Pivarník naposledy vystřídal a poslal na hřiště Marka Bakoše místo Michala Ďuriše.

V 85. minutě se vše změnilo, Plzeň z ojedinělého ohrožení vstřelila branku, když se uvolil Kopic, krásně nacentroval do vápna a Michael Krmenčík hlavičkoval přesně k tyči a potrestal tak všechny velké šance, které Karabach nevyužil – 1:1!

V závěru utkání už si Viktoria výsledek pohlídala a postoupila do play off Ligy mistrů. Soupeře se dozví losem v pátek 5. srpna 2016.

Karabach Agdam – FC Viktoria Plzeň 1:1 (1:0)

Branky: 28. Muarem – 85. Krmenčík. Rozhodčí: Göcek – Eyisoy, Yilmaz (vš. Tur.). ŽK: Medveděv, Garajev, Míchel – Ďuriš, Krmenčík.

Karabach: Sehič – Medveděv, Hüsejnov, Sadygov, Agolli – Dani Quintana (83. Džadejauví), Míchel, Garajev, Richard Almeida (84. Junuszade), Muarem (70. Ismajlov) – Reynaldo. Trenér: G. Gurbanov.

Plzeň: Kozáčik – Matějů, Hejda, Hubník, Limberský – Hrošovský, Hořava – Petržela, Kolář (63. Krmenčík), Kovařík (57. Kopic) – Ďuriš (79. Bakoš). Trenér: R. Pivarník.

Čtsa, zdroj: www.fcviktoria.cz

 

Související obrázky:

Similar Articles

Nahoru